Annons:

Blom efter svåra operationen: ”Ska kunna utmana dem direkt”

Oscar Blom är nyopererad och tar sikte på Novemberkåsan i Vimmerby. Foto: Privat

Blom efter svåra operationen: ”Ska kunna utmana dem direkt”

Oscar Blom har haft svåra knäproblem en längre tid. I går opererades Vimmerbykillen i Göteborg.
– Det känns bra. Läkarna var mycket nöjda med sitt jobb, säger Oscar Blom.

Annons:

Enduroföraren Oscar Blom har några riktigt jobbiga år bakom sig med återkommande knäproblem. I går opererades han på nytt och nu hoppas Vimmerbykillen att eländet ska vara över.

– Både främre och bakre korsband är nytt. Det känns bra att det är gjort nu och skönt att det har gått bra. Läkarna var mycket nöjda med sitt jobb, säger Oscar Blom.

Måste igång i början av september

Nu väntar en lång rehab för enduroföraren.

– Det blir hård rehab nu. Jag tänker att hur som helst så ska jag inte sitta på hojen på sex månader och efter den tiden får vi se hur det känns. Men ska jag köra Novemberkåsan måste jag vara igång och träna på hojen senast i början av september. Jag måste ha några månader i kroppen för att komma bra förberedd till den tävlingen.

Första tävlingen

Att Novemberkåsan körs på hemmaplan i Vimmerby gör att Oscar Blom känner sig extra sporrad inför den hårda rehabträningen.

– Går allt som det ska så är Novemberkåsan den första tävlingen jag kommer att köra. Målet när jag åker upp på rampen till start är att jag ska kunna känna att jag kan vara med och utmana de andra direkt.

Och sedan väntar full satsning?

– Ja, det är min tanke. Vi har pratat om att åka ner till Spanien och Holland ett par veckor i början av 2019 för att få många hoj-timmar inför säsongen, säger Oscar Blom.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt