Annons:

Länsstyrelsen slår ifrån sig – har inte sagt nej till drifting i Hultsfred

Länsstyrelsen i Kalmar slår ifrån sig och menar att de inte har sagt nej till drifting på flygplatsen i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Länsstyrelsen slår ifrån sig – har inte sagt nej till drifting i Hultsfred

Hultsfred MK får inte förnyat hyreskontrakt för sin driftingverksamhet på flygplatsen i Hultsfred. Att länsstyrelsen i Kalmar har sagt nej tillbakavisas av kommunikationschefen Christina Karlberg. 
– Vi har inte tagit något beslut om att de inte får ha motorsportstävlingar på området, säger hon till vår tidning. 

Annons:

Hultsfred MK:s driftingverksamhet på flygplatsen i Hultsfred måste upphöra efter årets säsong. Dan Edlund, en av delägarna och ordförande i Hultsfred Airport, hänvisar till ett beslut från länsstyrelsen i Kalmar som inte godkänner drifting på flygplatsen längre med tanke på att verksamheten befinner sig inom ett vattenskyddsområde.

Vår tidning har varit i kontakt med länsstyrelsens kommunikationschef Christina Karlberg som säger att det saknas beslut för att stoppa verksamheten, något som Motorsportsmagasinet var först med att rapportera om. 

– Verksamheten bedrivs inom ett vattenskyddsområde och ett beslut togs 1991 så det är ingenting nytt. Det finns inget ärende eller anmälan sedan dess, säger Christina Karlberg.

Hultsfred MK ska med andra ord inte kunna fortsätta bedriva sin verksamhet?

– Det finns restriktioner och regler som man måste ta hänsyn till inne på vattenskyddsområdet men det är inget som har undersökts och ska påverka den verksamhet som är där, säger Karlberg.  

"Inte tagit något beslut"

Dan Edlund på Hultsfred Airport hänvisar till att länsstyrelsen gjorde en kontroll i höstas och kom fram till att föreningen inte får bedriva sin verksamhet på flygplatsen längre. Christina Karlberg ger en helt annan bild av situationen. 

– Vi har inte tagit något beslut om att de inte får ha motorsportstävlingar på området. I samband med att en miljöinspektör har varit i kontakt med flygplatsen så har man sagt att de måste titta på hur de sköter det i sin tillsyn med tanke på att det ligger inom ett vattenskyddsområde, men sedan inget mer. Det var då styrelsen bestämde att de inte kan fortsätta ha motortävlingar utifrån den aspekten. Det är deras beslut utifrån de bestämmelser som finns i vattenskyddsområdet.

Ni på länsstyrelsen har inte sagt nej?

– Nej, nej. Vi gör tillsyn men det har aldrig föranlett till att göra något ärende av det. Någon annan skrivelse än den från 1991 finns inte. Hultsfred Airport kan inte garantera att klara av den tillsyn som åläggs dem. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt