I dag tävlade Filip Bengtsson, Vimmerby MS, vid endurons hemma-VM i Skövde. Foto: Arkivbild

I dag kördes den första av helgens två VM-deltävlingar i enduro i Skövde. Och Vimmerby MS-stjärnan Filip Bengtsson visade att förra helgens framgångar i Estland inte var någon tillfällighet.

Förra helgen visade Vimmerby Motorsällskaps Filip Bengtsson att han hör hemma i världstoppen i enduro.

Den förre motocrosstjärnan har ju sadlat om från bana till skog, nyss kommit tillbaka från en svår skada, och slog direkt till med finfina resultat i VM-deltävlingen i Estland.

22:a i totalen och åtta i E1-klassen vid lördagens tävling förbättrades till en 14:e plats i totalen och femte i klassen på söndagen.

Bäst på extremproven

I dag inleddes hemma-VM i Skövde, och efter en lite seg start på de första specialproven, med en 25:e och en 19:e plats, körde Filip allt bättre.

Till skillnad från i Estland var det i dag genomgående extremproven som  Filip presterade bäst på, med resultatraden 10, 9 och 14.

I klassen slutade Filip Bengtsson sjua, och totalt landade han på en 17:e plats. Men det var jämnt värre, med bara drygt 40 sekunder upp till topp tio.

Bättre dag två

Bäste svensk under fredagens tävling blev Albin Elowson, bördig från Värsås i Skövde kommun och i stort sett uppvuxen på endurospåren i trakten. E2-föraren slutade elva i totalen. Av svenskarna hade Filip även 13:e-placerade Mikael Persson framför sig.

Vann dagens tävling gjorde australiern Wil Ruprecht, 20 sekunder före VM-ledande spanjoren Josep Garcia. På sin 17:e plats var Filip Bengtsson drygt två och en halv minut från täten.

På lördagen körs den andra VM-deltävlingen i Skövde. Och enligt Filip själv så kör han alltid bättre dag två...