Annons:

Silver blev äntligen guld för Janowski:

Maciej Janowski blev äntligen SM-guldvinnare med Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Silver blev äntligen guld för Janowski: "Jagat det här länge"

Maciej Janowski har varit i Dackarna i totalt sex säsonger. Det har blivit tre silver och försmädliga finalförluster för honom och hans lag. Nu blev det äntligen den ädlaste valören.
– Vi har jagat guldet i flera år, säger Janowski.

Annons:

Maciej Janowski har tidigare vunnit SM-guld med Piraterna. Men den polske stjärnföraren har aldrig fått göra det med Dackarna. 

Janowski har varit i klubben i hela sex säsonger och upplevt tre otroligt jobbiga finalförluster. Det har blivit tre SM-silver för honom med Målilla-klubben.

– Om jag ska vara ärlig, så har jag inte väntat på just det här momentet. För mig har det alltid handlat om varje tävling och jag har alltid försökt göra mitt bästa för laget och för fansen. Just nu är jag väldigt glad för klubben och fansens skull. Vi har jagat det här guldet i flera år, så jag är väldigt glad för det här, att vi äntligen får ta guldet, säger Maciej Janowski.

Vad betyder det här för dig personligen?

– Jag vill alltid vinna, det är därför jag kör speedway. Jag vill alltid vinna. Det här var inte min bästa tävling, men det är det som är styrkan i det här laget, det är ett fantastiskt lag och alla andra kliver fram om någon inte har sin bästa dag. Det är det bästa, att någon annan alltid steppar upp när det behövs.

Stort stöd

Ett hundratal dackefans fanns på plats i Eskilstuna för att se sin favoritklubb ta hem det där första SM-guldet sedan 2007. 

– Det är galet. Vi fick jättestarkt stöd i finalen och de kom även att vädret inte var så bra. Det uppskattar jag mycket. 

Hur ser du på en fortsättning i klubben?

– Ärligt talat så har jag inte tänkt på det. Jag har kört här i sex år och trivs bra i laget, med alla runt omkring klubben och vill klubben behålla mig så skulle jag självklart vilja stanna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt