Annons:

Dackarnas mäktiga vändning: Gjorde stort plusresultat 2016

Tomas Karlsson kan glädjas åt ett starkt 2016 både ekonomiskt och sportsligt för Dackarna. Foto: Linus Johansson

Dackarnas mäktiga vändning: Gjorde stort plusresultat 2016

Efter flera katastrofala år ekonomiskt svarade Dackarna för en mäktig vändning under verksamhetsåret 2016. Dackarna AB visar upp en vinst på 184 000 kronor och Målilla Motorklubb noterar en vinst på 128 000 kronor.
– Det är fantastiskt bra siffror, säger ordföranden Tomas Karlsson.

Annons:

På årsmötet för ett år sedan valdes Tomas Karlson till ny ordförande och Tommy Johansson till ny vice ordförande i Dackarna. Deras uppdrag var givet: vänd den negativa ekonomiska trenden. Dackarna hade gått med stora minusresultat i flera års tid och det började se illa ut för Målillaklubben.

Hur lättade är ni över det stora plusresultatet?

– Vi är mycket lättade - och supernöjda. Hade vi gjort ett likadant resultat som åren innan kanske vi hade fått slå igen. Alla har gjort ett fantastisk jobb under 2016, säger Tomas Karlsson.

Står stadigare

Målet under 2016 var att nå ett nollresultat, men det blev alltså mycket bättre än så. Dackarna AB noterade en vinst på 184 000 kronor och Målilla Motorklubb en vinst på 128 000 kronor.

– Det är jättebra siffror, men vi får inte slå oss till ro. Det gäller att fortsätta arbeta stenhårt. Vi vill kunna utveckla vår arena också, inte bara hålla näsan över vattenytan.

Hur skulle du säga att klubben mår nu?

– Vi står betydligt bättre än för ett år sedan. Det är mycket lugnare i klubben nu, då bara skreks det efter pengar. Men vi får inte tro att faran är över. 

GP:t gick minus

För verksamhetsåret 2017 har Dackarna lagt en budget som visar ett plusresultat på cirka 50 000 kronor.

Värt att notera från 2016 är att Grand Prix-tävlingen, som fick ställas in på grund av regn och istället kördes på söndagsförmiddagen dagen efter, gick minus med ungefär 10 000 kronor.

– Där hoppas man ju egentligen kunna ha ett plus på ett par hundra tusen kronor istället, säger Tomas Karlsson.

När årsmötet hölls i torsdags valdes Patric Engqvist och Lars Olofsson in i styrelsen medan Bo Bergman, Ove Johansson och Andreas Jonsson lämnade.

Ove Johansson valdes också in som hedersordförande.

– Han har varit ordförande i 37 år och är alltid välkommen på våra möten, säger Tomas Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt