Annons:

  • Inte fullsatt när 500 åskådare fick släppas in på premiären:

    Runt 400 personer löste biljett och såg premiären mellan Dackarna och Västervik i ena kurvan på Skrotfrag Arena på tisdagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

  • Inte fullsatt när 500 åskådare fick släppas in på premiären:

    Dackarnas ordförande Tomas Karlsson gläds åt lättnader i coronarestriktionerna som tillåter en större publik på sportevenemangen. Foto: Ossian Mathiasson

Inte fullsatt när 500 åskådare fick släppas in på premiären: "Sent och tajt med att boka"

500 åskådare hade möjlighet att se gå gårdagens premiärderby mot Västervik på plats. Det blev inte fullsatt på Skrotfrag Arena trots höjt publiktaket. 
– Jag tror att många trodde att det inte är någon idé för att biljetterna kommer ta slut direkt, säger Tomas Karlsson, ordförande i Dackarna. 

Annons:

Det var på tisdagsförmiddagen som Dackarna fick klartecknet från polisen om att ta in 500 åskådare på seriepremiären hemma mot Västervik. 

Biljettsläppet skedde klockan 12.00, det vill säga sju timmar före första heatet, och alla biljetter var tvungna att köpas via Tickster i förväg. 

Klubbens ordförande Tomas Karlsson berättade efter premiärkrysset att det var runt drygt 400 personer som såg matchen på plats och spred ut sig i ena kurvan på Skrotfrag Arena. 

– Det blev sent och tajt med att boka biljett. Jag tror att många trodde att det inte är någon idé för att biljetterna kommer ta slut direkt. Jag hoppas inte att det beror på att de har blivit vana av att sitta hemma och se speedway på tv, säger Tomas Karlsson.

Publikintäkter på 80 000 kronor

Gårdagens match inbringade 75–80 000 kronor i publikintäkter, enligt Tomas Karlsson. 100 årskortsinnehavare såg matchen live och runt 300 personer köpte lösbiljetter. 

– Givetvis handlar det om ekonomi men vi vill ha speedwayfest här ute också och det blir det inte utan publik. Jag tror på mer publik mot Masarna. Vi hade lite otur med vädret som slog om så det blev jättekallt. 

Att många speedwayentusiaster äntligen fick bevittna sporten på plats igen är något som gör Tomas Karlsson glad även om det var en kylslagen första dag i juni.  

– Det är helt perfekt att vi fick släppa in publik, det har vi väntat på länge. Det blir alltid svårt och knepigt när man får tillstånd samma dag som vi ska köra, säger Karlsson. 

Hur var det att styra upp biljettförsäljning med så kort varsel?

– Vi tordes inte släppa några biljetter förrän vi hade fått ett tillstånd i handen. Hade vi inte fått ett tillstånd så hade vi fått stå vid entrén och säga till åskådarna att de inte får komma in. Det känns i alla fall härligt att vi har folk inne på arenan igen.

Hoppas på mer publik mot Masarna

På tisdag är det dags för ny hemmamatch då Masarna kommer på besök. Enligt Dackarnas hemsida kommer biljetterna släppas på Tickster innan helgen. 

– Det blir bättre rent publikmässigt mot Masarna nästa tisdag. Vi kan gå ut mycket tidigare med att släppa biljetterna, men vi ser verkligen fram emot den 1 juli när de släpper på för 3 000 åskådare. Vi känner att vi har en plan för det men vi måste få polisen att på något sätt ge oss klartecken även om vi inte får tillståndet. Det är viktigt att de säger och garanterar att vi har det tillstånd som krävs, annars blir det jättetufft. Vi vill inte stå här med 3 000 åskådare som vi ska köra hem.

Dackarna hade en åttapoängsledning efter tio heat. Sedan tappade Målillalaget till oavgjort i kvällens sista heat mot länsrivalen Västervik. 

– Jag är inte nöjd med en poäng så som matchen såg ut. Totalt sett var det en bra premiär med bra speedway. Rasmus (Jensen) och Jacob (Thorssell) gjorde mer än vad de ska och våra världsstjärnor presterade inte som de ska. Jakobsen (Frederik) kan bättre. Man får inte glömma att Lidsey (Jaimon), Tarasenko (Vadim) och övriga förare är väldigt duktiga speedwayåkare som man bara inte kör ifrån. Jag tycker att Janowski räddade kvällen i sitt nomineringsheat men Doyle måste göra mer. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt