Annons:

Tummen upp efter första segern: ”Kände att jag skulle öka på trycket lite mer

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg gav sitt lag tummen upp efter 52–38-segern mot Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

Tummen upp efter första segern: ”Kände att jag skulle öka på trycket lite mer"

Säsongens första seger ger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg arbetsro efter att ha förlorat de två inledande matcherna. 
– Det är mentalt skönt, säger han efter 52–38 hemma mot Västervik. 

Annons:

Kvällens storseger mot länsrivalen Västervik var en sten som föll från Dackeförarnas bröst efter att ha inlett säsongen med dubbla förluster. 

– Vi är medvetna om att det inte är nu medaljerna ska delas ut, men det här var ett bra kvitto för oss och viktigt att få lite arbetsro. Första matchen mot Indianerna är bara att glömma men jag kände i Hallstavik att vi hade något på gång. Jag tror på det här laget och vi har duktiga förare. Bewley (Daniel) är en världsförare som han åker nu och Lebedevs (Andzejs) visar attityd, tar för sig och har härligt go, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Dackarna angav tonen direkt i derbytillställningen och befann sig hela tiden i förarsätet. Segern säkrades i näst sista heatet och Dackarna vann till slut med komfortabla 52–38. 

– Det känns bra att vinna mot guldfavoriten. Även om Lindgren (Fredrik) hade varit med i deras lag så hade det inte gjort någon skillnad. Västervik har ett jättebra lag och att vi kör över dem är väldigt skönt och ett styrkebesked, säger Teurnberg. 

"Kan slappna av på ett annat sätt"

Insatsen var flera gånger bättre i dag jämfört med hemmapremiären mot Indianerna för två veckor sedan. 

Mikael Teurnberg påtalade dessutom vikten av att vinna kvällens match för förarna.

– I dag kände jag att jag skulle öka på trycket lite mer och pusha lite hårdare. 

På vilket sätt?

– Det jag sa var att tåget börjar lämna station och nu jäklar gäller det att kliva på här. Visst, det är ingen fara och inga medaljer delas ut nu, men vi måste steppa upp. Jag märkte ganska snabbt att de tog till sig av det jag sa och jag vet vad de är kapabla till och det är därför jag har värvat dem. Det ger arbetsro och jag kan slappna av på ett annat vis istället för att vi ska hålla på och jaga. 

Daniel Bewley stack ut lite extra i ett påkopplat Dackarna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt