Annons:

Andersson inför slutspelet: ”Ska peaka rejält”

Morgan Andersson är såklart nöjd över sitt lags insats under grundserien. Foto: Arkivbild

Andersson inför slutspelet: ”Ska peaka rejält”

Första målet är infriat: Västervik vann Bauhausligan. Nu inleds arbetet mot guldet och Västervik sitter i förarsätet.
– Det är bra att vi får välja lag först och välja om vi ska börja köra hemma eller borta, säger lagledaren Morgan Andersson.

Annons:

Först: Västervik vann komfortabelt hemma mot ett starkt Smederna ikväll, 53-37. Toppförarna Fredrik Lindgren, Tai Woffinden och Mikkel Michelsen stack ut, men hela laget gjorde en stark insats. Jacob Thorssell var het och körde in 8+2 poäng från sin reservplats. 

– Vi gör en bra match och har två toppningar emot oss. Det är starkt att bryta ned dem med 16 pinnar. Vi gör det bra som lag och är ett starkt kollektiv. Thorssell gör sin bästa hemmatävling i år, säger Morgan Andersson.

 "Behövt jobba en hel del"

I och med segern säkrade Västervik förstaplatsen i årets upplaga av Bauhausligan.

– Det har varit ett hårt jobb under säsongen och vi har behövt jobba en hel del bakom kulisserna för att hitta ett slagkraftigt lag.

Västervik får nu en stor fördel i slutspelet. Man väljer motstånd först och får även välja om man vill börja hemma eller borta när semifinalerna drar igång den 29 augusti.

– Det var vår målsättning så det betyder jättemycket. Det är inga garantier för att vi har alla tillgängliga i semifinalen och då är det bra att vi kan välja om vi ska köra hemma eller borta.

Är det dagens lag som du ser framför dig i semin?

– Det har jag inte sagt. När vi kör med de här tre (Lindgren, Michelsen, Woffinden) ryker Smektala på grund av snittet.

Hur ser du på slutspelet?

– Det då man ska vara som bäst, vi ska peaka rejält. Vi har förlorat två matcher och då har vi saknat toppförare. Jag är jättenöjd med grundserien och något som sticker ut är vår hemmapublik. Idag var det inte så roligt väder och det är ändå nästan 3000. Vi jobbar hårt med marknadsföring och det har slagit ut bra.

 "Alla står på noll"

Andersson ser inte Västervik som favorit till guldet:

– Det vill jag inte säga. Alla står på noll och det är många bra lag. Många andra lag kanske har bättre tillgänglighet än de haft tidigare och när vi ska in den 29 augusti står alla på noll poäng.

Har du funderat något på motstånd?

– Det är ingenting vi ödslar energi på, det tar vi då.

Poängen ikväll: Fredrik Lindgren 13+1 (5 heat), Tai Woffinden 8+2 (5), Mikkel Michelsen 10 (5), Jacob Thorssell 8+2 (4), Mads Hansen 7 (4), Gleb Chugunov 6 (4), Anton Karlsson 1 (3).

 Tabellen ser du här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt