Annons:

Viktig pusselbit på plats i Dackarnas lagbygge:

Frederik Jakobsen är klar för sin tredje raka säsong i Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Viktig pusselbit på plats i Dackarnas lagbygge: "Inga tveksamheter"

Dackarna har lagt nästa viktiga pusselbit i att forma nästa säsongs trupp. Dansken Frederik Jakobsen, 22, fortsätter i Målillaklubben.
"Dackarna har gjort att Målilla känns som mitt svenska hem så från min sida var det inga tveksamheter att stanna", säger Frederik Jakobsen i ett pressmeddelande. 

Annons:

Frederik Jakobsen blir Dackarna trogen och var precis som tidigare säsonger snabb med att lämna klartecken för fortsatt styrning på Skrotfrag Arena.

"Jag är väldigt nöjd över att det är klart med en fortsättning i Dackarna över 2021. Klubben ger alltid mig och mitt team de bästa möjligheterna att prestera bra när jag är i Sverige. Jag respekterar och uppskattar verkligen att klubben är så professionell i vårt samarbete. I år har jag dessutom känt mig riktigt bra på banan i Målilla och jag hoppas att det har visat sig i mina insatser", säger Frederik Jakobsen i ett uttalande på Dackarnas hemsida. 

"Känner banan i Målilla väl"

Tidigare i veckan presenterades speedwayprofilen Mikael Teurnberg som ny lagledare och Jacob Thorssell har förlängt sitt kontrakt över kommande säsong.

"Jag blev glad över nyheten att ”Micke” kommer in som ny manager. Det tror jag att både klubben och vi förare kan dra en stor fördel av. Samtidigt vill jag rikta ett stort tack till ”PK” (Peter Karlsson) som har varit fantastisk mot mig under hans tid i klubben, säger Frederik Jakobsen.

Mikael Teurnberg ser stor potential i Jakobsen.

"En viktig pusselbit att få Frederik Jakobsens signatur på papperet. Det är en kille som har kört två säsonger i Dackarna och det ger en trygghet för både klubben och Frederik. Han känner banan i Målilla väl och vet hur klubben drivs. Han är en av Danmarks mest lovande förare och kommer att utmana om att bli Dackarnas nummer ett. Jag ser oerhört mycket fram emot att få jobba med Frederik. Han har redan börjat göra sig ett namn internationellt och det är en förare som vi kommer att höra talas om väldigt mycket de kommande åren", säger Mikael Teurnberg.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt