Annons:

”Piggarnas” stjärna: ”Åkte hit för att ligga i sängen och titta på Harry Potter”

Jacob Thorssell hoppas att Rospiggarna kan få med sig ett övertag från kvällens SM-final i Målilla. Foto: Linus Johansson

”Piggarnas” stjärna: ”Åkte hit för att ligga i sängen och titta på Harry Potter”

Jacob Thorssell har en makalös säsong bakom sig. Nu vill han toppa den med ett SM-guld med Rospiggarna. I vägen står Dackarna. – Vi kan inte tro att vi bara kan skruva in kopplingen och åka hem med ett guld, säger Jacob Thorssell inför SM-finalen.

Annons:

När vi pratade med Jacob Thorssell på måndagskvällen hade han precis fått reda på att semifinalen i den engelska ligan hade blivit inställd på grund av regn.

– Man kan säga att jag åkte hit för att ligga i sängen, kolla på Harry Potter och duscha, säger Jacob Thorssell.

”Många saker ska stämma”

Men Jacob Thorssell låter inte ett dugg bitter. Han skrattar åt eländet med inställda matcher, som är vardag för speedwayförare, inte minst i Storbritannien. En sak grämer honom dock.

– De har flyttat semifinalen till nu på onsdag. Då är det ju SM-final så jag kan inte köra i England, det känns trist.

Den 23-årige Åtvidabergskillen har en strålande säsong bakom sig. 2016 blev året då han gick från talang till stabil ordinarie förare i Elitserien.

– Huvudet har varit med och jag har fått vara skadefri. Sen har jag bra folk runt mig och har hamnat i bra klubbar. Det är många saker som ska stämma in för att man ska utvecklas på det här sättet. Men jag vill bli bättre och har båda fötterna på jorden, säger Jacob Thorssell.

Ser lätt ut på TV

Ett av få bakslag kom den gångna helgen när Jacob Thorssell för första gången fick köra i en Grand Prix-tävling. En poäng på fem heat var förstås inte vad han hade hoppats på. Men Thorssell är långt ifrån nedslagen.

– Det ser så lätt ut på TV och jag möter ju alla de där grabbarna i veckorna. Men sen när man kom in på Friends och inte är van vid att köra på uppbyggda banor var det en helt annan grej. Sen tror jag att det var mycket nerver, men tävlingen i sig är inget jag grämer mig över. 

Räknar med tuffa matcher

Nu laddar han istället för SM-finalen mot Dackarna, där den första matchen körs i Målilla i kväll och den andra i Hallstavik i morgon.

– Det ska bli riktigt jävla kul. Jag räknar med två tuffa matcher. Varken Rospiggarna eller Dackarna har ju vunnit på många år.

Du tror på två tuffa matcher?

– Ja för fan, det blir det. Det går inte tro att man bara kan skruva in kopplingen och åka hem med ett guld. Det är de två bästa lagen som möts, konstaterar Jacob Thorssell. 

Trivs i Målilla

Rospiggarna vann både grundserien och slutspelsserien.

– Vi har dominerat och har lite press på oss. Det gäller att koppla bort det och fokusera heat för heat. Jag ser gärna att vi vinner bortamatchen så att pressen kan avta lite på hemmabanan. Samtidigt så har ju Dackarna ingenting att förlora.

Med tanke på hur överlägsna ni har varit, hur jobbigt skulle det vara att förlora finalen?

– Det är klart att det skulle vara väldigt tråkigt. Men skulle det bli så betyder det att Dackarna har varit bättre. Det är nu det gäller.

Jacob Thorssell själv har gjort två bra matcheri Målilla under säsongen.

– Det har funkat bra i Målilla, jag gillar banan. Jag hoppas kunna fortsätta på den linjen den här gången också.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt