Annons:

Två av Ingebo Hagars största baggar misstänks ha stulits:

Ingebo Hagars avelsbagge Isaac är en av två baggar som misstänkts ha stulits från en hage utmed riksväg 34. Foto: Sara Schörling

Två av Ingebo Hagars största baggar misstänks ha stulits: "Letat i över en vecka"

Ingebo Hagar har baggar av Gotlandsras (får) vid riksväg 23/34 och blev i förra veckan av med de två största baggarna. 
– Vi har letat i över en vecka och kan nu konstatera att de inte finns i hagen, säger Kristina Lindelöf på Ingebo Hagar. 

Annons:

Någon gång mellan fredagen den 13 augusti och söndagen den 15 augusti har Ingebo Hagar blivit av med två Gotlandsbaggar från en hage som de har varit i utmed riksväg 23/34. Ingebo Hagars avelsbagge Isaac och årets största bagglamm var borta. 

– Vi letade hela förra veckan och har fortsatt denna vecka. Vi har gått igenom alla olika scenarion och kommit fram till att de måste ha blivit stulna. Vi kan inte veta det men vi misstänker det. Det är inte särskilt troligt att de har rymt utan vi kommer oss övertygade om att de måste vara stulna eftersom vi har letat så mycket sedan de försvann. Det är de två största baggarna som har stulits, säger Kristina Lindelöf. 

Denna händelse gör att Ingebo Hagar blir betydligt mer observanta och vidtar åtgärder. 

– Vi har satt hänglås på hagarna även om det inte går att skydda helt och hållet. Tråkigt att man ska behöva göra det men vi har inget annat val. Tråkigt att sådant ska hända. Vi har också spridit ut det till våra lantbrukarkollegor som har betesdjur så de är observanta om det är så att att djur stjäls, säger Lindelöf. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt