Annons:

  • De tar över fiket i Ingebo Hagar – ”Känns spännande”

    Kristina Lindelöf tar över caféverksamheten vid Ingebo Hagar. Foto: Jakob Karlsson

  • De tar över fiket i Ingebo Hagar – ”Känns spännande”

    Kristina Lindelöf.

De tar över fiket i Ingebo Hagar – ”Känns spännande”

Kristina Lindelöf har varit den centrala gestalten i uppbyggandet av destinationen Ingebo Hagar. Nu tar hon nästa steg genom att ta över caféverksamheten under namnet ”Ingebos flickor”.
– Det känns som att jag är mogen för det tillsammans med mitt gäng, säger hon.

Annons:

Ingebo Hagar har byggts upp under många år och Kristina Lindelöf har varit drivande i arbetet. I dag är gården en attraktiv besöksgård med vandringsleder, gårdsbutik, ekologiska produkter och väletablerat kretsloppstänk.

I många år drev familjen Pommerenke gårdscaféet – men den här sommaren blev den sista. Nästa år tar Kristina Lindelöf över cafédelen tillsammans med sina döttrar, vilket Vimmerby Tidning var först att berätta om.

– Det har varit väldigt mycket besökare och en smärre invasion varje sommar. Nu tänker vi att vi ska erbjuda lite mindre och i ett mindre tempo. Det har alltid varit många flickor i Ingebo och vi har väldigt många recept från våra anmödrar som vi ska använda oss av nu. Vi tänker oss att det ska bli någon slags slowfika hos oss med bakverk och matiga sallader.

Till sin hjälp kommer Kristina ha sina tre döttrar.

– Det känns som att jag är mogen för det tillsammans med mitt gäng och det känns som att det är dags. Jag vill göra det här med stolthet och det känns jättespännande.

 "Måste bli bättre"

Ingebo Hagar kommer också börja att ta inträde till gården.

– Många som kommer undrar var man betalar och då står man som en byfåne och säger att vi inte tar inträde. Vi tänker oss en entrépeng där vi presenterar vårt innehåll. Vi tycker att vi har mycket att erbjuda, men vi har inte kunnat ta betalt för det. Nu är vi en del som arbetar här på sommaren och jag vill kunna ge bra löner. De senaste somrarna har vi känt oss väldigt jagade, säger Kristina Lindelöf och fortsätter:

– Det finns ingen som jobbar så mycket med den ekologiska hållbarheten, men när det gäller den sociala och den ekonomiska måste vi bli bättre, annars kan vi inte hålla på.

En annan nyhet blir en tydligare satsning på guidningar:

– Vi vill att man ska njuta av naturen och djuren och att vi ska kunna guida i vårt kretsloppstänkande, dagvattenanläggningen och vattenanläggningen, men vi har inte bestämt oss för formen än.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt