Annons:

Securitas jagade tjuven genom Vimmerby – ”Inte alls roligt”

Simon Fransson är uppgiven efter ytterligare ett inbrott i butiken Home of Brands. Foto: Ossian Mathiasson

Securitas jagade tjuven genom Vimmerby – ”Inte alls roligt”

Securitas följde efter inbrottstjuven under flera minuter i centrala Vimmerby. Polisen kom till brottsplatsen först 90 minuter efter larmet.
– Hade det varit en polis som jagat honom hade det varit väldigt lätt att ta honom, säger Simon Fransson, som driver Home of Brands.

Annons:

Han har tappat räkningen på vilken gång i ordningen butiken drabbas av ett inbrott. För några veckor sedan försökte några personer ta sig in i lokalen, men de nya, okrossbara fönstren stod pall.

I natt var det fönstrens karmar som vek och tjuven kunde ta sig in.

– Till slut fick han sönder hela karmen och det är tråkigt att det inte håller när vi investerat så mycket. Det var dyrt att sätta dit dem och jag vet inte riktigt vad vi ska göra. Eftersom vi haft två inbrottsförsök så trodde jag att glasen skulle hålla. Man ska egentligen inte kunna komma in.

 Följde efter tjuven

Larmet kom in 02.24. Securitas var snabbt på plats och följde efter personen i centrala Vimmerby.

– Egentligen fick vi tag på honom. Det var en ensam kille och han var väldigt desperat verkar det som. När Securitas kom till platsen fick han panik och åkte med bagageluckan öppen genom Vimmerby. En del kläder åkte ut längs vägen. Han körde in på flera gator i Vimmerby där han var tvungen att vända, men Securitas får inte göra något. De följde efter honom i flera minuter och sedan försvann han på riksvägen.

Polisen var på plats först 90 minuter efter larmet.

– Det är väldigt oroväckande. Securitas vågar ju inte göra någonting och vi fick inte göra något förrän Polisen kom.

Ledningscentralen hävdar att patrullen sökte efter bilen innan man körde till platsen. Fick du någon information om det?

– Det hörde jag ingenting om.

Hur ser du på att det tar 90 minuter?

– Det är inte okej enligt mig. Det måste finnas poliser närmare och mer tillgängligt, men det är inte första gången det tar lång tid.

 "Vore väldigt tråkigt"

Kläder för cirka 50 000 kronor stals.

– Det är ganska mycket mindre än det har varit innan.

Hur påverkar det här framtiden?

– Så länge vi får försäkra verksamheten så går det fortsätta, men det går snart inte ens. Det vore väldigt tråkigt om vi behövde stänga. Vi skulle kunna bomma igen skyltfönstret, men det vore också tråkigt och det är inget vi vill. Jalusier hjälper inte heller. Jag tycker vi gör vad vi kan göra.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt