Annons:

Våldtäktsförsök och många ofredanden på Eksjö Stadsfest

I helgen besökte mellan 20 000-25 000 personer Eksjö Stadsfest. Det slutade med cirka 15 anmälda sexuella ofredanden och ett våldtäktsförsök.

Annons:

Det rapporterar flera medier om i dag. Länstidningen Norr/Vimmerby Tidning skriver om ett våldtäktsförsök som ska ha inträffat utanför festivalområdet, men det finns mycket knapphändig information om vad som ska ha hänt. Händelsen ska ha inträffat runt 22-tiden på lördagen. 

Flera män ska ha försökt förgripa sig på en flicka/kvinna och det ska finnas flera vittnen till händelsen. Utredningen är rubricerad som våldtäktsförsök. 

Utöver det har det inkommit cirka 15 anmälningar om sexuellt ofredande under festivalen. 

– Det är övervägande delen flickor och yngre kvinnor som drabbats. Utredningsläget i sådana här fall är svårt. Vi har några som kan misstänkas för en del av fallen men då ska man kunna klargöra det utan rimligt tvivel i slutändan, säger Mikael Ehne vid Polisen till Smålands-Tidningen. 

"Svårt att förhindra"

Festivalarrangören Fredrik Nilsson säger så här till Svenska Dagbladet:  

– Det är jättetråkigt. Vi har haft något enstaka fall tidigare år men aldrig så här. Vi har haft extrapersonal, satsat på upplysta bajamajor, haft föräldravandringar och utbildat funktionärerna. Dessutom samarbetar vi med en av de mest erfarna säkerhetskonsulterna i Sverige. Men det är svårt att förhindra och att upptäcka brotten, de flesta ofredanden sker mitt i publikhavet. 

Utöver de anmälda sexualbrotten finns det också flera anmälningar om misshandel efter festivalen. En person är anhållen för grov misshandel. 

Cirka 25 personer omhändertogs för fylla under helgen. Det rapporterar Smålands-Tidningen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt