Annons:

Dags för årets upplaga av

Tidigare friidrottsstjärnan Carolina Klüft föreläser under årets "En kväll för ditt barn". Foto: Bildbyrån

Dags för årets upplaga av "En kväll för ditt barn" – OS-guldmedaljör föreläser

På måndag är det dags för årets upplaga av "En kväll för ditt barn". Årets tema är fysisk aktivitet och föreningsliv – och bland annat föreläser OS-guldmedaljören Carolina Klüft.
– Vi hoppas att det blir uppskattat, säger Moa Eskilsson, ungdoms- och ANDTS-samordnare i kommunen.

Annons:

Förra året var temat psykisk hälsa bland barn och ungdomar. I år är temat för "En kväll för ditt barn" fysisk aktivitet och föreningsliv.

– Fysisk aktivitet har blivit lidande under pandemin och många har tappat kontakten med föreningslivet. Det har varit en effekt av att det inte gått att träffas eller ha större folksamlingar. Det syntes inte minst i den barnkonsekvensanalys som gjordes, säger Moa Eskilsson, ungdoms- och ANDTS-samordnare i kommunen.

Föreläser gör bland annat Carolina Klüft från Generation pep. Klüft är en av Sveriges stora friidrottsstjärnor med ett OS-guld från Aten 2004 som allra främsta merit.

– Hon kommer att prata om hur det ser ut just nu och hur pandemin påverkat den fysiska hälsan. Temat för i år är att samla upp det och fundera på hur vi får fart i benen igen. Det handlar om att ge både information och inspiration till rörelse, som kan se ut på väldigt många olika sätt. 

Kokas ned till lokal nivå

Det kommer även kokas ned till lokal nivå och RF-Sisu Småland kommer berätta om föreningslivet här.

– Det handlar både om vikten av föreningsliv för individen men också för samhället. Det finns ett väldigt brett föreningsliv och det är som ett smörgåsbord av möjliga aktiviteter för barn och ungdomar.

Evenemanget på måndag blir ett kombinationsevent med både möjlig fysisk och digital närvaro.

– Restriktionerna har släppts, men vissa anser att det är smidigt med det digitala och är kanske inte supersugna på att trängas bland folk. Därför erbjuder vi både och.

"Ämne som berör"

Det här blir den tredje "En kväll för ditt barn" som arrangeras, och Moa Eskilsson upplever intresset som stort.

– Förra året hade vi psykisk hälsa och det är ett ämne som berör. Vi tror att det finns ett intresse för de här frågorna också. Hur ska hitta tillbaka till hälsa och vardag efter coronapandemin. Vi hoppas att det blir uppskattat. 

Precis som tidigare avslutas det hela med ett panelsamtal. I år blir det bland annat med representanter från scouterna, majblomman och RF-Sisu i panelen.

– Det kommer gå att ställa frågor till panelen också, säger Moa Eskilsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt