Annons:

Avtalet påskrivet – kommunen säljer Näs till familjen

Avtalet mellan kommunen och Saltkråkan AB är nu påskrivet.

Avtalet påskrivet – kommunen säljer Näs till familjen

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB är snart i Astrid Lindgrens Världs ägor. På måndagen skrev samtliga parter på avtalet och det enda som kvarstår är ett godkännande från kommunfullmäktige. – Vi har tillsammans arbetat fram ett avtal som alla parter är nöjda med. Det här betyder mycket för hela kommunen, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

Annons:

Under 2016 har Vimmerby kommun, Saltkråkan, Astrid Lindgrens Värld och Stiftelsen för bevarandet av Astrid Lindgrens gärning diskuterat Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs framtid och hur bolaget ska kunna fortsätta utvecklas. I juni förra året skrevs en avsiktsförklaring på och i dag togs ytterligare ett steg mot målet.

– Alla är överens och idag har vi skrivit under det avtal som gemensamt arbetats fram under året. Nu ska det bara godkännas av kommunfullmäktige, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M) i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi är alla överens om vilken betydelse Astrid Lindgrens Näs har för Vimmerby. Det betyder mycket för oss att Saltkråkan fortsätter att investera i vår kommun.

Nils Nyman, VD i Astrid Lindgrens Världs moderbolag ser också positivt på att avtalet nu är påskrivet.

– Näs betyder mycket för Astrid Lindgrens arv och vi vill arbeta för att Astrid Lindgrens Näs och Astrid Lindgrens Värld tillsammans ska kunna utvecklas till ett än mer attraktivt besöksmål.

Formellt sker övergången av Astrid Lindgrens Näs den 1 april 2017, då kommer mer information om vilka framtidsplaner och visioner man har för Näs och Vimmerby. Stiftelsen för bevarandet av Astrid Lindgrens gärning får i gåva av kommunens Prästgårdsfastigheten och markområdet Kohagen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt