Annons:

Så påverkas trafiken i samband med helgens marknad

På lördag är det dags för Tomasmarknad igen i Vimmerby. Foto: Arkivbild

Så påverkas trafiken i samband med helgens marknad

Efter ett års uppehåll på grund av pandemin är det dags för Tomasmarknad igen på torget i Vimmerby. Det får förstås effekter för trafiken. 

Annons:

I oktober beslutade sig kommunen för att genomföra Tomasmarknaden 2021. Under pandemin har inte någon av de traditionella marknaderna hållits i centrala Vimmerby, men på lördag är det dags. 

– Vi har inte haft någonting under pandemin och det är tråkigt, men vi har inte haft något val. Vi har inte velat riskera att bidra till ökad smittspridning. Nu blir det en marknad igen och jag tycker att det är jätteroligt. Det här är en väldigt traditionsrik marknad med anor från 1600-talet. Nu ska vi damma av våra rutiner, sa Tomas Larsson, driftchef på gatukontoret, i oktober.

Årets marknad kommer innehålla marknadsförsäljare med ett varierat utbud. Men Tomasmarknaden påverkar förstås också trafiken. 

Stora Torget kommer vara avstängt för parkering och trafik från 05.00 den 17 december till och med 20.00 den 18 december. 

De angränsande gatorna Sevedegatan, Storgatan och delar av Norrtullsgatan är avstängda för trafik mellan 05.00 den 18 december till 20.00 den 18 december.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt