Annons:

Så ser VEMAB:s nya vd på jobbet – det vet han om Vimmerby

Olle Fogelin är ny vd på VEMAB från den 23 maj. Foto: Marika Andersson/Pressbild

Så ser VEMAB:s nya vd på jobbet – det vet han om Vimmerby

Nu har Vimmerby Energi & Miljö AB klart med en ny vd. Olle Fogelin tillträder tjänsten 23 maj.
– Det ska bli jättespännande, säger han.

Annons:

Den 23 maj i år tillträder Olle Fogelin som ny vd för Vimmerby Energi & Miljö AB. Nyheten avslöjades på tisdagen. 

– Det känns jättespännande. Vimmerby Energi & Miljö är ett jättefint bolag med en fin verksamhet som är viktig för kommunen som helhet. Jag ser jättemycket fram emot att tillträda det här uppdraget. Jag längtar efter att komma igång och lära känna mina nya arbetskamrater, säger Olle Fogelin. 

Närmast kommer han från en tjänst som utvecklingschef på Mölndal Energi AB. 

– Nu de senaste åren har jag jobbat i ett annat kommunalt energibolag och det är en rolig bransch med många utmaningar att ta sig an. Jag såg den här möjligheten, pratade med rekryteringsbolaget och det positiva intrycket har förstärkts allteftersom. Det var inget svårt val, säger han.

"Känns så spännande"

Olle Fogelin är 50 år gammal och utbildad ingenjör inom energi- och installationsteknik. Han bor i Sävedalen nära Partille. Till att börja med kommer han att veckopendla till Vimmerby.

– Vi börjar så. Tittar man tillbaka på mitt yrkesliv, så har jag rest väldigt mycket. Nu är mina barn äldre, de är unga vuxna, och på väg att flytta hemifrån inom något eller några år. Det här jobbet känns så spännande också, så inledningsvis kommer jag veckopendla. Det finns inte många sådana här jobb i branschen, så jag ser långsiktigt på det här och har värderat det i mina beslutsgrunder. Hur det blir längre fram får vi se, men jag kan inte lova att jag flyttar till Vimmerby. 

Vad ser du för utmaningar för VEMAB?

– För just VEMAB är det för tidigt av mig att säga något om innan jag tillträtt. Men i branschen som helhet rent generellt är det jättespännande utmaningar för energisektorn och det finns saker att jobba med, både ur ett miljöperspektiv och ett kostnadseffektivt perspektiv. Det är jättekul med utmaningar, även om de kan vara tuffa. 

Har du någon koppling till Vimmerby sedan tidigare?

– Jag har varit i Vimmerby som privatperson på Astrid Lindgrens Värld. Jag är bördig från Småland och har släktingar där, så Småland känner jag till. Vad jag sett av Vimmerby hittills verkar det vara ett trevligt ställe.

HÄR kan du läsa hur VEMAB:s nya vd:s avtal ser ut.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt