Annons:

Elpriset för VEMAB:s kunder höjs ytterligare:

Priset för Vårflodselen stiger med 3,5 procent från 1 juli och ett år framåt. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Elpriset för VEMAB:s kunder höjs ytterligare: "Kan inte styra det"

Efter förra årets rekordhöjning av Vårflodselen framstår höjningen för det kommande året som blygsam. Prishöjningen är på 5,2 öre/kWh, motsvarande 3,5 procent, för Vimmerby Energi & Miljö AB:s kunder. 
– Det är en spegling av den allmänna konjunkturen på marknaden vad gäller elpriser, säger VEMAB:s vd Olle Fogelin. 

Annons:

Vimmerby Energi & Miljö AB:s avtal Vårflodsel kostade 58,4 öre per kilowattimme från sommaren 2021 till sommaren 2022 innan elpriset steg ordentligt. 141,6 öre/kWh, en höjning med 142 procent, är vad VEMAB:s kunder har fått betala för elen under det gångna året. 

Nu är upphandlingen av Vårflodselen för det kommande året avslutad. Det nya priset landar in på 146,8 öre per kilowattimme och gäller från 1 juli och ett år framåt. Priset är 5,2 öre högre än dagens pris och ger en procentuell ökning på 3,5. 

– Vårflodselen baserar sig på en prismodell som VEMAB har använt sig av i ganska år och fått mycket positivt tillbaka från under åren vi har kört detta. Speglingen av marknaden är vad som görs i det här priset, säger VEMAB:s vd Olle Fogelin. 

"Vi kan inte styra det"

Det är en något större ökning än rådande pris samtidigt som det står sig bra i konkurrensen med ettårsavtalen som finns på elmarknaden i dag, enligt Fogelin. 

– Priset speglar marknadens prissättning på el under den här perioden. Tittar man lite enkelt på det nu när det är klart så ser det bättre ut än ett ettårsavtal. Det gör ju inte att det blir billigt för den sakens skull utan det speglar så som det har sett ut under den här upphandlingsperioden. Det skapar samtidigt en trygghet för våra kunder som vet vad det kostar. 

Det nya elpriset är resultatet av den upphandling som har gjorts under våren.  

– Vi gör en upphandling vid ett antal olika tillfällen och då landar det på det här priset. Vi kan inte styra det utan det är marknaden som styr det under den här perioden. Det är en bra produkt som vi har haft under många år och som har gett mycket positivt tillbaka i kontakt med våra kunder som vet vad det kostar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt