Annons:

Hotell satsar vidare i Vimmerby – investerar halv miljon

Björkbackens Karaktärshotell fortsätter satsa på sin anläggning, berättar vd Micael Glennfalk. Foto: Jakob Karlsson

Hotell satsar vidare i Vimmerby – investerar halv miljon

Björkbackens Karaktärshotell satsar vidare i Vimmerby. Nu satsar man en halv miljon kronor på att uppgradera sina sänglinnen och badrumshanddukar.

Annons:

Förra våren fick Björkbackens Karaktärshotell fyra stjärnor. Nu pågår jakten på att bli ett femstjärnigt hotell. Björkbacken uppgraderar nu sina sänglinnen och sina badrumshanddukar. 

"Ett eget sänglinne innebär också att man styr över den kvalité man vill prestera. Förutom sänglinnet byts också alla handdukar och morgonrockar till egna, med högre kvalité och med logotypen broderad", skriver man i ett pressmeddelande.

Satsningen, som ligger på 500 000 kronor, görs för att aspirera på fem stjärnor. Ett antal åtgärder kvarstår dock.

– Vi fortsätter vår plan att förstärka våra fyra stjärnor och öka vår konkurrenskraft. Vi är nöjda med fyra stjärnor i detta läge då vår plan också är att minska hotellets klimat- och miljöpåverkan och förstärka vår profil som en hållbar anläggning. Då har vi också en del jobb att göra i stugbyn och på campingen till sommaren, säger Björkbackens vd Micael Glennfalk.

"Måste ta upp kampen"

Att hotellet gjort ett flertal stora investeringar de senaste åren beror på att konkurrensen hårdnar, menar Micael Glennfalk.

– Utan tvekan är Astrid Lindgrens Värld stora satsning på sin boendenanläggning en av orsakerna. Vi måste ta upp kampen om att vara ett förstahandsval för de som ska besöka Vimmerby, ha en egen idé och skapa en egen hög prestation som kan stå sig i konkurrensen. Inte bara prismässigt utan också när det gäller komfort, kvalité och erbjudande. Vi är jätteglada över ALV:s satsning på boendet, och vi tror de är glada över våra stora investeringar. Våra investeringar stärker Vimmerby som destination och gästerna uppskattar att det finns valmöjligheter när det kommer till boendet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt