Annons:

Nu börjar arbetet med bergsåtgärder utmed riksvägen: ”Din resa kan ta längre tid”

Nu inleds arbetet med bergsåtgärder vid bergsslänten strax söder om Storebro på riksväg 23/34. Trafikverket informerar om att bilisterna får räkna med lite extra restid under de fem kommande veckorna. Foto: Trafikverket

Nu börjar arbetet med bergsåtgärder utmed riksvägen: ”Din resa kan ta längre tid”

Bergsslänten strax söder om Storebro ska rensas från löst material och vegetation som skulle kunna rasa ner och ut på vägbanan.

 

”Räkna med att din resa kan ta längre tid”, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande. 

Annons:

Bergsidor ska under våren rensas för att undvika att stenar och andra föremål rasar ner på vägbanan på två platser i Vimmerby kommun. Det handlar om bergsslänten söder om Storebro på riksväg 23/34 och bergsslänt nordost om Pelarne kyrka på riksväg 40. 

”Denna typ av arbeten görs med jämna mellanrum för att du som bilist ska kunna känna dig trygg och säker när du kör förbi en bergsskärning”, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

"Arbetet görs för din säkerhet"

Arbetet innebär att bergssidorna rensas från löst material och vegetation som skulle kunna rasa ner och ut på vägbanan. På vissa ställen innebär det att så kallade bergsnät sätts fast för att ytterligare öka säkerheten.

Arbetet mellan Hultsfred och Storebro startar nu, vecka 16, och håller på fram till vecka 20. Trafikverket meddelar att trafiken kommer regleras med trafiksignal och att det kan uppstå köer.

Arbetet nordost om Pelarne kyrka på riksväg 40 startar vecka 21 och avslutas vecka 25.

”Räkna med att din resa kan ta längre tid. Visa hänsyn så att både du som bilist ska undvika incidenter och att de som jobbar ska kunna ha en säker arbetsplats. Arbetet görs för din säkerhet. Följ den skyltning som råder förbi arbetsplatsen. Vi uppskattar din hänsyn”, skriver Trafikverket. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt