Annons:

Ny utställning för tågentusiaster - bygger på bok om smalspåret

En utställning som bygger på Staffan Ekengrens bok om smalspåret öppnar på Västerviks Museum i helgen. Foto: Staffan Ekengren

Ny utställning för tågentusiaster - bygger på bok om smalspåret

På söndag är det premiär för en ny utställning på Västerviks museum. Utställningen bygger på den nyutgivna fotoboken Spår av passion – Järnvägen med det stora hjärtat av fotografen och författaren Staffan Ekengren. 

Annons:

– Utställningen bygger på ett antal fina fotografier som Staffan tagit på smalspårsbanan och hänger ihop med den bok han ger ut. Det är en utställning som är intressant både för tågentusiaster och för oss som Tjustbor som känner starkt för järnväg i allmänhet och inte minst smalspårsjärnvägen, säger museichef Olof Nimhed. 

Utställningen kommer att pågå mellan 15 maj och 30 september och förhoppningarna är att den ska intressera både kommuninvånare och tillresta besökare. 

– Det finns ett allmänt intresse hos besökare i Tjust att titta på något som är ett mycket viktigt kulturarv. Vi är glada över att ha en sommarutställnings om träffar både lokalt och en tillrest nationell och internationell publik. Tåg är populärt, avslutar Olof Nimhed.  

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt