Annons:

Staffan Samuelsson på Musteriet i Djursdala belönades med årets värdskapspris på Vimmerby Tillsammans-galan. Foto: Ossian Mathiasson

Staffan på Musteriet belönas med årets värdskapspris

Musteriet i Djursdala är ett mycket populärt besöksmål. Det fick Staffan Samuelson ett kvitto på i kväll. Han belönas med årets värdskapspris. 

Annons:

Årets värdskapspris instiftades till Vimmerbygalan och flera aktörer i Vimmerby kommun har belönats under de senaste åren. 

På fredagens Vimmerby Tillsammans-gala på torget tilldelades Staffan Samuelson på Musteriet priset som utses av Vimmerby Turistbyrå.   

Musteriet i Djursdala, som Oxgårdens ägare Staffan Samuelson satsade på för flera par år sedan, har blivit en succé. Dels har man lokaler för tillverkning av must och dels har man en restaurangverksamhet som många kommuninvånare väljer att besöka. 

– Det känns jätteskoj, framför allt för personalen som gör en jätteinsats. Det är många som hittar ut till oss så arbetstempot är väldigt högt. Vi kan ha ett bra humör och ett bra bemötande. En viktig del för vår framgång är att vi har öppet året runt och att folk lär sig hitta dit. Vi har haft otroligt mycket besökare under hela året, säger Staffan Samuelson.

Han säger i sitt tacktal på scenen att det är roligt att det går att bedriva affärsverksamhet på landsbygden.

– Jag tror att många tycker att det är en rolig utflykt. Det är lagom långt, en väldigt naturskön miljö plus att det finns fina vandringsleder. Jag vill tacka min personal som har gjort detta, säger Samuelson. 

Fakta

Juryns motivering till Staffan Samuelsson som vann årets värdskapspris:

”Vinnaren av årets värdskapspris visar ständigt upp ett stort värdskap på sin anläggning. Med generösa öppettider, gott bemötande, god mat och dryck, är det ett utflyktsmål att vara stolt över. Årets vinnare möter både lokala invånare och långväga besökare på sin fantastiska plats vid dom röda ladorna. Med många utvecklingsidéer och känsla för detaljer ger årets vinnare ständigt energi till både gäster och kollegor i branschen, något som vi vill uppmärksamma och belöna. Tack Musteriet för att ni visar ett så stort värdskap vi alla kan vara stolta över”.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt