Annons:

FILIP FRÅN MARIANNELUND VINNARE AV ROBINSON

Filip Johansson från Mariannelund står som vinnare av Robinson 2022. Skärmdump: TV4

FILIP FRÅN MARIANNELUND VINNARE AV ROBINSON

Filip Johansson från Mariannelund vann ”Expedition Robinson” 2022 och prissumman på en halv miljon kronor. 

"Jag gjorde det. Wow! Jag har vunnit Robinson 2022", säger han och jublar efter finalprogrammet. 

Annons:

Årets upplaga av Robinson är avslutad och Filip Johansson från Mariannelund gick hela vägen och fick utbrista ett rejält segervrål med Robinson-statyetten i händerna. Han växlade upp rejält mot slutet och stod som segrare efter att ha besegrat Jessica Jonasson i ”plankan” som avgjorde söndagens final. 

”När jag klev på ön för första gången kände jag mig som en liten pojke. Att få vara en del av det här äventyret, alla tävlingar, alla tankar, alla motgångar, alla känslor och sen stå här. Jag kan inte förstå att det är sant, att det blev jag i slutändan. Lilla jag från djupar skogarna i Småland. Det jag kommer ta med mig från äventyret är alla möten med människor. De har inspirerat mig för livet och det är nog det största som har hänt mig”, säger Filip Johansson efter segern. 

Han är dessutom vinnare av 500 000 kronor och vet hur han vill spendera vinstpengarna.

”Troligen kommer jag dra mig lite längre norrut och skaffa mig en någon form av gård i skogen. Drömmen är att jobba på somrarna med lägerskolor och så. Tanken är att pengarna ska gå till ett hus och något lägerskolformat på somrarna och att kunna fortsätta jobba som äventyrsguide på vintrarna”, säger han i en intervju med Expressen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt