Annons:

Så går arbetet med bygget av 32 lägenheter i centrala Vimmerby

Vimarhems vd Johan Oléhn och Lejla Pettersson, som jobbar i kundservice, gav färsk information om kvarteret Uven som ska bestå av 32 nya lägenheter. Foto: Ossian Mathiasson

Så går arbetet med bygget av 32 lägenheter i centrala Vimmerby

Vimarhem AB bygger 32 lägenheter i centrala Vimmerby och inflyttningen är planerad till första kvartalet 2024. 
– Det kommer vara ett lyft med nyproducerade lägenheter som innehåller allt det man förväntar sig av en modern lägenhet, säger Vimarhems vd Johan Oléhn. 

Annons:

Det var i slutet av augusti som kommunala bostadsbolaget Vimarhem tog första spadtaget för kvarteret Uven som ska bestå av totalt 32 lägenheter. Det man har påbörjat är grävningsarbetena och planen är att grunden ska vara klar i vinter och att väggarna komma upp under första kvartalet 2023. Hela byggnationen beräknas stå färdig för inflyttning första kvartalet 2024. 

– Arbetet har flutit på bra så här långt och det är många som har visat skarpt intresse för lägenheterna, säger Magnus Danlid, ordförande för Vimarhem. 

"Blir ett lyft för stadskärnan"

Vimarhems vd Johan Oléhn är inne på samma linje och uppskattar byggnationen i centrala Vimmerby. 

– Vi är stolta över att vi har kommit så här långt med Uven. Det snurrar på och det är ingen tvekan om att det kommer ta tid. Vi har av olika skäl blivit försenade, men nu är vi igång på riktigt. Vår plan är att det ska stå klart för inflyttning under första kvartalet 2024. Det förutsätter att allting följer plan med snäll och mild vinter och det är dessutom två vintrar som vi ska passera, säger Johan Oléhn.

Utseendet för kvarteret Uven presenterades vid veckans platsvisning.  

– Det kommer bli ett lyft för den här delen av stadskärnan. Det kommer komma mer och bättre bilder på planlösningar på hemsidan framöver, senast januari, säger Oléhn. 

Magnus Danlid tror mycket på det efterlängtade projektet.

– Det är längesen Vimarhem byggde så det är på tiden. Det är inte mycket som är ledigt i Vimmerby så vi bedömer att det finns ett stort behov i Vimmerby, säger Magnus Danlid. 

"Inte i mål med hyressättningen"

Projektet väntas, enligt Vimarhems beräkningar, kosta 70,6 miljoner kronor. Det blir stor sannolikhet inget statligt investeringsstöd. 

– Med 99 procents sannolikhet kommer vi inte få något investeringsstöd och det kommer påverka hyrorna. Vi är inte i mål med hyressättningen. Det är en förhandlingsfråga och vi kommer förhandla med Hyresgästföreningen om den kommande hyresnivån. Det kommer bli en hyra som är högre än de allra flesta lägenheterna i Vimmerby tätort men det är också det senaste byggda, säger Oléhn.

Magnus Danlid tror att det blir ett bra boende. 

– Nybyggt är lite mer yteffektivt så det gör att man kan få ett bra rationellt boende med något mindre kvadratmeter, säger Danlid. 

Så funkar det med kön

Lejla Pettersson jobbar på Vimarhems kundservice och många personer ställde frågor om bostadsbolagets stora projekt. Det blir 14 treor på 70 kvadratmeter, 14 tvåor på 55 kvadratmeter och fyra ettor på 30 kvadratmeter. 

– Intresset är stort med tanke på hur lite information vi har haft om projektet. Folk har ringt kontinuerligt och ställt många frågor gällande Uven. Vi har beställt planritningar och ska ta fram 3D-bilder på ritningarna. Det ska vi förhoppningsvis lansera på hemsidan i januari, säger Lejla Pettersson. 

Hur funkar det om man vill ställa sig i kön?

– Man kan registrera sig via antingen webben eller ett samtal till kundservice. Det är köpoängen som avgör vilken plats i kön du hamnar på. Det är mellan 50 och 100 personer som har traditionella köansökningar. Vi kommer lägga ut lägenheterna i god tid innan inflyttning, säger Lejla Pettersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt