Annons:

Anneli har jobbat på Roxx i över 30 år – nu går hon i pension

Anneli Dahlström har jobbat på Roxx i över 30 år. Nu går hon i pension. Foto: Pressbild

Anneli har jobbat på Roxx i över 30 år – nu går hon i pension

Efter 32 år som anställd på Roxx i Vimmerby är det dags för Anneli Dahlström att gå i pension. Hon har verkligen älskat sitt jobb.
– Dagarna jag inte tyckt varit roliga är lätträknade, säger hon. 

Annons:

1987 startade Micael Glennfalk Roxx i Vimmerby. Det är fortfarande ett stort företag i Vimmerby och en som varit anställd nästan från starten tills nu är Anneli Dahlström. 

– När "Micke" startade Roxx, så hade min mamma och jag en godisbutik. "Micke" har varit min vän i alla år och han frågade om jag ville börja där på min fritid. Då gjorde jag det och provade att jobba. Jag blev sedan anställd 1991, berättar Anneli Dahlström.

Nu, efter 32 år som anställd, är det dags för Anneli att stämpla ut och gå i pension.

– Jag har varit Roxx trogen i alla år, berättar hon.

Varför har det blivit så?

– Det har varit ett jätteroligt jobb! Dagarna jag inte tyckt varit roliga är lätträknade. Jag har alltid tyckt om mitt jobb. 

"Älskar kundkontakter"

Hon har haft en del olika uppgifter, men alltid ramlat tillbaka på sälj. 

– Jag jobbade med marknadsföring av Roxx i några omgångar, men har hela tiden kommit tillbaka till säljet. Det är det jag gillar mest. 

Vad är det du har gillat med det?

– Alla kundkontakter. Jag har älskat mina kundkontakter. Det är det värsta nu, att tappa de kontakterna. Många har jag haft sedan starten och det har varit jättesvårt att ringa och säga att jag ska sluta. Så det var bra att Roxx gick ut och berättade om det, säger hon och skrattar. 

"Gör precis vad jag vill"

Branschen har förstås förändrats väldigt mycket sedan starten. 

– Ibland har man ju tänkt "åh, vad jobbigt, det ska vara som det alltid har varit av". Jag älskar förändringar också och tycker att det är skitkul att lära mig nya grejer. När jag började satt vi med skrivmaskiner och sedan kom datorn. "Vad ska vi med den till?", tänkte man då. Men jag älskar förändringar och att utvecklas av det. Det är verkligen ett kanongäng som slitit hårt för att det här ska fungera. 

Anneli Dahlström gick nyligen hem efter sin sista arbetsdag.

– Jag tycker det är lite jobbigt, eftersom jag varit där så länge. 

Vad ska du göra nu?

– Nu gör jag precis vad jag vill och vad som än dyker upp! Jag har mycket vänner som jag kommer umgås med. Jag fortsätter med mitt liv och kommer kunna sova lite längre om morgnarna utan att behöva stressa. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt