Annons:

Restaurang skänker två dagskassor till jordbävningsdrabbade

Shaker Almawla, Akbar Hussaini, Allan Suliman, Thelma Peterson och Muzaffer Tekbas jobbar på Monte Carlo skänker dagskassor till jordbävningsdrabbade i Turkiet och Syrien. Foto: Ossian Mathiasson

Restaurang skänker två dagskassor till jordbävningsdrabbade

Vimmerbyrestaurangen Monte Carlo skänker måndagens och tisdagens dagskassoe till jordbävningsdrabbade i Syrien och Turkiet. 
– Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, säger restaurangägaren Muzaffer Tekbas. 

Annons:

För att hjälpa de jordbävningsdrabbade i Syrien och Turkiet väljer nu Monte Carlo att skänka måndagens och tisdagens dagskassor från avhämtningen till hjälparbetet. Nöden är jättestor och många människor be

– Jag är kurd från Turkiet och har följt händelseutvecklingen på nyheterna. Det är två miljoner människor i Turkiet som är hemlösa på grund av detta. Antalet döda är närmare 40 000 personer antalet skadade är mellan 110 000–115 000 personer. Läget är katastrofalt i de två länderna. Vårt företag brukar varje månad skänka pengar till UNICEF och andra hjälporganisationer. Den här gången är det mer akut och nödvändigt så vi ska skänka alla pengar vi får in på avhämtningssidan under måndagen och tisdagen, säger Muzaffer Tekbas på Monte Carlo. 

"Slår två slugor i en smäll"

Monte Carlo i Vimmerby brukar bidra med pengar till UNICEF varje månad och nu ska de insamlade pengarna skänkas till Röda Korset. 

– Det känns som att det inte räckte till utan det behövs mer. Jag känner till goda vänner i Sverige som har startat hjälpinsatser för att få in pengar och de har personligen åkt ner till Turkiet, hyrt en lastbil och köpt nödvändiga varor. På fyra dagar har det samlats in en miljon kronor. Det som är så bra med vårt initiativ är att kunderna slår två flugor i en smäll. De blir mätta och belåtna av vår mat samtidigt som de vet att pengarna skänks till välgörande ändamål.

Hur mycket pengar hoppas du att ni får in?

– Det har under renoveringen varit ganska lugnt på både avhämtningen och serveringen. Jag hoppas att vi får in så många kunder som möjligt och mitt mål är att skänka 20 000 kronor med tanke på att vi bara talar om avhämtning. Alla pengar till sista öre kommer skänkas till Röda Korset.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt