Annons:

  • Restaurangen öppnar upp efter totalrenoveringen:

    Monte Carlo i Vimmerby har genomgått en totalrenovering. Muzaffer Tekbas och Shaker Almawla gläds åt att de får visa upp de renoverade lokalerna för kunderna från och med måndag eftermiddag. Foto: Ossian Mathiasson

  • Restaurangen öppnar upp efter totalrenoveringen:

    Restauranglokalen har försetts med ny belysning, ny bar, nya väggar och nya möbler. Foto: Ossian Mathiasson

Restaurangen öppnar upp efter totalrenoveringen: "Mysigare atmosfär"

Helrenoveringen av Monte Carlos lokaler har pågått i drygt två veckor. Nu är Vimmerbyrestaurangen redo för öppning. 
– I princip allt som man ser är nytt, säger ägaren Muzaffer Tekbas.

Annons:

Det var i början av februari som Monte Carlo drog igång helrenoveringen av sina lokaler som har sett likadana ut i många år. Nu, drygt två veckor senare, har restauranglokalen och entrédelen fått ett helt nytt utseende. 

– Precis allt som man tänka sig med tak, väggar, golv är nytt och det enda som blev kvar från det ”gamla” är vägglamporna. Det som jag tycker sticker ut är baren, som har fått ett ordentligt lyft. Den gröna färgen sticker också ut och jag tycker att vi har valt en bra färg. Vi har skapat en mysigare atmosfär än vad det har varit tidigare och det blir mycket trevligare med allt nytt. I entrédelen är det ny dörr, ny matta, ny lampa och nya toaletter, säger Muzaffer Tekbas.  

Monte Carlo har under renoveringstiden bara haft lunch för avhämtning och öppet i gamla puben på övervåningen för kvällsservering. Nu är Muzaffer Tekbas redo för att öppna upp restaurangen.

– Vi är redo och öppnar upp restaurangen efter lunch i dag. I dag blir sista dagen med endast avhämtning på lunchen, säger Muzaffer Tekbas. 

"Gått enligt plan"

Investeringen landar på cirka 500 000 kronor. Renoveringen har gått helt enligt plan – och Tekbas hyllar det arbete som Shikh Mous Rasheed på Trädesign Hultsfred har lagt ner under de senaste veckorna. 

– Perioden har varit mycket bättre än vad jag trodde att den skulle vara. Visst har det varit lugnt vad gäller jobb, men det har gått enligt plan. Det blev inga förseningar och jag kan varmt rekommendera Shikh till andra som tänker renovera. 

Muzaffer Tekbas har drivit Monte Carlo i fem år och gläds åt att de uppfräschade lokalerna är färdiga att användas.  

– Det finns flera syften till varför vi har gjort renoveringen. Jag vill visa min tacksamhet till gästerna för att de stöttade mig under en tuff period vad gäller coronapandemin plus att det behövdes en renovering för att det ska se fräschare ut. Det jag hoppas på är att gästerna tycker att det är lika bra som jag tycker att det är. Lokalen har fått en helt annan atmosfär.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt