Annons:

RESTAURANG I VIMMERBY TOTALRENOVERAS: ”VÄLBEHÖVLIGT”

Skikh Mous Rasheed genomför renoveringen på Monte Carlo. Vimmerbyrestaurangens ägare Muzaffer Tekbas ser fram emot att visa upp de renoverade lokalerna för kunderna lite senare i februari. Foto: Ossian Mathiasson

RESTAURANG I VIMMERBY TOTALRENOVERAS: ”VÄLBEHÖVLIGT”

Monte Carlos lokaler har sett likadana ut i många år. Nu genomgår Vimmerbyrestaurangen en invändig totalrenovering. 
– Det känns riktigt bra och det är välbehövligt med en renovering, säger ägaren Muzaffer Tekbas. 

Annons:

Det var i fredags som Monte Carlo drog igång helrenoveringen av sina lokaler och arbetet väntas pågå i ungefär två veckor. Monte Carlo har under renoveringstiden bara lunch för avhämtning och öppet i gamla puben på övervåningen för kvällsservering. 

Ägaren Muzaffer Tekbas berättar att restauranglokalen och entrédelen får ett helt nytt utseende.

– Inne i restaurangen blir det en totalrenovering från golv till tak. Det har lagts nytt golv och det ska bli ny belysning, ny bar, nya väggar och nya möbler. Den röda färgen i entrédelen tas bort för att smälta samman med grönt och beige som vi väljer att satsa på. Den tidigare garderoben tas bort för att bli förråd, säger Muzaffer Tekbas. 

"Vill visa min tacksamhet"

Han har drivit Monte Carlo i fem år och känner att det är dags för en renovering. 

– Vi har inte gjort några större förändringar, i stort sett ingenting. Det såg ut så här när jag tog över. Det var under pandemin som jag kände att våra gäster kom hit för att stötta oss så vi inte skulle försvinna och den starka kundkretsen har gett mig en stark trygghet. Visst gör jag renoveringen för att det ska se fräschare ut, men jag vill också visa min tacksamhet. Kunderna är värda att få något tillbaka och jag hoppas att de tycker om det när det blir färdigt, säger Muzaffer Tekbas. 

Investering landar på cirka 500 000 kronor och renoveringen utförs av Skikh Mous Rasheed som driver Trädesign Hultsfred. Tanken är att Monte Carlo öppnar upp restaurangdelen lite senare i februari. 

– Vi vet inte med säkerhet när vi öppnar men det blir under februari. 

Vill bygga ut serveringen

Muzaffer Tekbas berättar att det finns planer på att göra om verandan och bygga ut serveringen. 

– Vi tittar på att isolera verandan och bygga ut serveringen för att kunna använda den året om. Inget är bestämt, men vi känner att vi är på gång. Vi måste lämna in bygglov och det kan ta flera månader. Det blir i så fall efter sommaren om allt går som planerat. 

Muzaffer Tekbas bor i Västervik och jobbar i Vimmerby och åker mellan städerna i princip varje dag.  

– Jag stormtrivs här och resorna är inga problem. Jag har inga planer på att sälja verksamheten så det känns helt rätt att renovera restaurangen för våra gästers skull. Sedan jag tog över verksamheten för fem år sedan har det gått bättre omsättningsmässigt även om det var tuffare under pandemin. Det finns andra restauranger som har drabbats hårdare av pandemin och det är tack vare de trogna kunderna som det har gått så bra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt