Annons:

Så många har sökt tjänsten som ny toppchef i kommunen

Anette Nilsson är socialchef i Vimmerby kommun. Foto: Arkivbild

Så många har sökt tjänsten som ny toppchef i kommunen

Den nuvarande IFO-chefen Lotta Philipsson ska inom kort gå i pension. Nu har ansökningstiden gått ut – och totalt åtta personer har sökt den höga chefstjänsten i kommunen.

Annons:

I januari ska den nuvarande individ- och familjeomsorgschefen Lotta Philipsson gå i pension. Kommunen har haft tjänsten utannonserad sedan augusti och ansökningstiden gick ut den 4 september.

Nu är det klart hur många som sökt den eftertraktade chefstjänsten i Vimmerby. Det rör sig om totalt åtta personer, fördelat på fyra män och fyra kvinnor.

"Det är åtta personer som har sökt tjänsten som IFO-chef, vilket jag tycker är bra då det kan vara svårt att rekrytera till den här typen av tjänster. Fyra män och fyra kvinnor och de är från olika delar i landet", skriver socialchefen Anette Nilsson i ett mejl till Dagens Vimmerby. 

Hur ser processen ut framåt?

"Vi är tidigt i processen och nästa steg är intervjuer och vi är förhoppningsvis klara under september månad". 

Hur många av de här åtta kommer ni gå vidare med?

"Alla åtta kommer inte att intervjuas utan där kommer vi göra ett urval som är brukligt i en rekryteringsprocess". 

Hur bedömer du erfarenhet och kompetens bland de som sökt?

"Det är flera personer som uppfyller de kompetenskrav som ställs och det finns även internsökande", skriver Anette Nilsson, som inte vill uttala sig om hur många av de åtta sökanden som i dag arbetar inom kommunen.

Söker annan chef också

Socialförvaltningen kommer inom kort även söka en enhetschef till kommunal hälso- och sjukvård. Den nuvarande chefen har fått en annan tjänst inom kommunen.

"När det gäller tjänsten som enhetschef inom hälso- och sjukvården kan jag inte svara på tidsplanen då det inte är jag som rekryterar enhetschefer", skriver Anette Nilsson.

Individ- och familjeomsorgen riktar sig till barn, ungdomar och vuxna som behöver hjälp från socialtjänsten. Verksamheten riktar sig exempelvis också till personer med beroende- eller missbruksproblematik samt individer och hushåll med ekonomiska svårigheter.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt