Annons:

Kommunen söker ny toppchef – nuvarande ska gå i pension

Kommunen söker nu en ny individ- och familjeomsorgschef. Foto: MostPhotos

Kommunen söker ny toppchef – nuvarande ska gå i pension

Kommunen behöver se sig om efter en ny toppchef. I vinter går nämligen den nuvarande individ- och familjeomsorgschefen Lotta Philipsson i pension.
– Det är svårt att uttala sig om hur sökbilden kan se ut, säger socialchefen Anette Nilsson. 

Annons:

I januari kommer individ- och familjeomsorgschefen Lotta Philipsson att gå i pension. Sommaren 2019 gick erfarna Ewa Pettersson i pension efter tre år som IFO-chef i Vimmerby kommun. 

Efter beskedet från Lotta Philipsson står kommunen utan IFO-chef och är nu på jakt efter hennes efterträdare. 

– Lotta har aviserat att hon kommer att gå i pension i januari. Jag hoppas ha en efterträdare på plats innan dess. Det har varit av stor betydelse att Lotta med sin erfarenhet har arbetat hos oss nu i några år, säger socialchefen Anette Nilsson. 

Kommunen har nu lagt ut tjänsten och söker en person med högskoleutbildning som har erfarenhet från socialtjänst och arbete som chef. Sista ansökningsdatum är satt till den 4 september. 

– På den här tjänsten är det viktigt att ha erfarenhet från socialtjänst och att vara chef och ledare. 

Ingen ruljangs

Innan Ewa Pettersson tillträdde hade Svante Christiansson varit IFO-chef, men Anette Nilsson tycker inte att det varit någon anmärkningsvärd ruljangs på tjänsten. 

– Jag kan inte hålla med om det då båda hennes företrädare arbetade hos oss i flera år och båda avslutade med att gå i pension, vilket betyder att jag anställt personer med lång erfarenhet. 

Vad tror du om intresset för tjänsten?

– Jag hoppas såklart att det finns intresse för tjänsten, men det är svårt att uttala sig om hur sökbilden kan se ut.

Individ- och familjeomsorgen riktar sig till barn, ungdomar och vuxna som behöver hjälp från socialtjänsten. Verksamheten riktar sig exempelvis också till personer med beroende- eller missbruksproblematik samt individer och hushåll med ekonomiska svårigheter.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt