Annons:

LUCAS FRÅN GULLRINGEN ÄR MED I SVERIGES MÄSTERKOCK

Lucas Eriksson, ursprungligen från Gullringen, är med i nästa säsong av TV4-programmet "Sveriges Mästerkock". Foto: Privat

LUCAS FRÅN GULLRINGEN ÄR MED I SVERIGES MÄSTERKOCK

I början av det nya året är det dags för säsongsstart av TV4:s populära matlagningsprogram ”Sveriges Mästerkock”. En av deltagarna som är med och fajtas om titeln är Lucas Eriksson, ursprungligen från Gullringen och numera bosatt i Smälterum utanför Oskarshamn. 

Annons:

Snart är det dags för den 14:e säsongen av Sveriges Mästerkock att kicka igång på allvar på TV4. Programmet börjar sändas onsdagen den 10 januari. 

25-årige Lucas Eriksson från Gullringen sökte in till programmet i början av hösten och kommer finnas med i premiäravsnittet. 

– Det är rätt många personer som har sagt till mig att jag borde söka in till programmet då de tycker att jag lagar bra mat. När min sambo Felicia var ute på en ridtur med en kompis och jag satt och väntade på att hon skulle komma hem fick jag upp ett inlägg om Sveriges Mästerkock på sociala medier och skickade in en ansökan på chans. Det var en ansökan innehöll videopresentation och bilder på mat som jag har lagat, säger Lucas Eriksson. 

Jury fick smaka på hans mat

Lucas Eriksson kallades till programmets uttagningstillfälle på Westfield Täby Centrum och fick chansen att leverera sin paradrätt på tid till juryn som består av Tom Sjöstedt, Mischa Billing och Tommy Myllymäki.

– Jag får inte säga så mycket om hur det har gått, men jag är med i programmets första uttagningstävling och fick laga mat till en jury om tre personer, säger Lucas Eriksson. 

Lucas Eriksson har alltid varit intresserad av mat.  

– Jag har alltid varit intresserad av jakt och lagat mat hela livet. Det är mycket viltkött i mina rätter och jag gillar det, säger Lucas Eriksson. 

Flyttat till Oskarshamn

Lucas Eriksson är en person som bjuder på sig själv och har lätt till skratt.

Kommer det märkas av även i tv-rutan?

– Det blir nog roligt att kolla på. 

Han jobbade för några år sedan som bagare på Stigs Konditori i Gullringen innan han flyttade ihop med kärleken Felicia i Oskarshamn. Nu bor de på en hästgård i Smälterum, som ligger en mil väster om Oskarshamn, och Lucas är lastbilsbyggare på ett företag i Mönsterås. 

– Vi bygger specialbyggda lastbilar till bland annat skidlandslaget och militären.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt