Annons:

  • VEMAB tecknar avtal med stort fastighetsbolag –

    Värmechefen Mats Lennart Karlsson har varit med i planeringen för att genomföra det cirkulära avtalet i praktiken. Foto: Örjan Karlsson

  • VEMAB tecknar avtal med stort fastighetsbolag –

    Foto: Stenhus fastigheter

  • VEMAB tecknar avtal med stort fastighetsbolag –

    Foto: VEMAB

VEMAB tecknar avtal med stort fastighetsbolag – "Stolta och glada"

Drygt 2 000 kunder har leverans av fjärrvärme i Vimmerby kommun. Nu har Vimmerby Energi och Miljö AB, VEMAB, tecknat avtal med en ny stor kund i form av Stenhus fastigheter.
– Vi är både stolta och glada, säger vd:n Olle Fogelin.

Annons:

Nära 100 procent av lägenheter och nästan 80 procent av småhusen i Vimmerby kommun värms med fjärrvärme. Totalt är det drygt 2 000 kunder i Vimmerby som VEMAB levererar till. Av avtalen är 370 företagsavtal och resterande del är konsumentkunder. 

Nu har det kommunala energi- och miljöbolaget tecknat avtal med en ny stor kund. Det rör sig om Stenhus fastigheter, som är närmaste granne till kraftvärmeverket Tallholmen. Stenhus blir i och med avtalet en av de tio största fjärrvärmekunderna hos VEMAB.

"Avtalet med Vimmerby Energi och Miljö AB säkrar värmen för Stenhus fastigheter, men också för övriga värmekunder. I avtalet ingår nämligen att Stenhus ska bidra med hållbart biobränsle till VEMAB:s el- och värmeproduktion", skriver VEMAB i ett pressmeddelande. 

– Vi är både stolta och glada över att Stenhus fastigheter har valt oss som sin värmeleverantör. Vår överenskommelse har flera positiva effekter. Dels tar vi vara på spån som annars skulle ha gått till spillo, dels kan vi öka vår elproduktion med det större värmeunderlaget som Stenhus ger, säger Olle Fogelin, vd för VEMAB. 

Ser fram emot långt samarbete

Stenhus fastigheter hyr bland annat ut åt en tillverkare av lastpallar. Deras spill, från trä, blir nu en del av bränslemixen på Tallholmens kraftvärmeverk. Askan därifrån återförs till skogen och sluter kretsloppet.

"När bränslet används i kraftvärmeverket används det mer effektivt, i och med att det ger både el och värme. Pannan har bra rökgasrening, vilket innebär att miljöpåverkan från förbränningen blir mindre än om bränslet hade eldats i en enskild panna", skriver VEMAB. 

– Utifrån vårt hållbarhetsperspektiv strävar Stenhus alltid efter det mest hållbara alternativet. Fjärrvärme, med en optimal mix av bränsle, är ett bättre miljöalternativ än vår befintliga flispanna. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med VEMAB. Tillsammans ska vi också hantera spill från våra hyresgäster för att minimera även den miljöpåverkan, säger Elias Georgiadis, vd för Stenhus fastigheter. 

Två andra

Ytterligare två stora kunder har nyligen valt fjärrvärme, meddelar VEMAB. Det rör sig om systerbolaget Vimarhem AB, som valt fjärrvärme till sin nybyggda fastighet Uven i centrala Vimmerby. Dessutom har modern, Vimmerby kommun, valt att ansluta den nybyggda förskolan i Nybble. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt