Annons:

 • Dags för inflyttning i Vimarhems nya bostadsprojekt i centrum

  Merel Nijdam är i full färd med att flytta in grejer i sin nya lägenhet, en tvåa på tredje våningen, i nybyggda kvarteret Uven i centrala Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

 • Dags för inflyttning i Vimarhems nya bostadsprojekt i centrum

  Gun och Lars-Inge Green lämnar landet för att flytta in i en trerummare på första våningen i Vimarhems stora bostadsprojekt Uven. Foto: Ossian Mathiasson

 • Dags för inflyttning i Vimarhems nya bostadsprojekt i centrum

  Jonas Davidsson och Lars Sandberg ser positivt på att byggnationen är klar och att hyresgästerna har börjat flytta in i sina nya lägenheter. Jonas Davidsson tar nu över stafettpinnen i rollen som fastighetsförvaltare och nyckeln lämnas över av projektledaren Lars Sandberg. Foto: Ossian Mathiasson

 • Dags för inflyttning i Vimarhems nya bostadsprojekt i centrum

  Hälften av de 32 lägenheterna är i dagsläget uthyrda. "Jag tänker att det är rätt bra för att vara i Vimmerby där man kanske inte är van att hyra utan att först ha sett lägenheten", säger Lars Sandberg.

Dags för inflyttning i Vimarhems nya bostadsprojekt i centrum

Ungefär hälften av lägenheterna i Vimarhems bostadsprojekt Uven är uthyrda. I dag fick hyresgästerna tillgång till sina sprillans nya lägenheter. 22-åriga Merel Nijdam tog chansen att flytta in på premiärdagen.
– Det blir en nystart och extra roligt att flytta in i ett nybyggt hus, säger Merel Nijdam. 

Annons:

Det kommunala bostadsbolaget Vimarhem har byggt 32 nya hyreslägenheter i centrala Vimmerby sedan 2022. Det rör sig om 14 stycken trerummare, lika många tvårummare och fyra stycken ettor. Treorna är på 72 kvadratmeter, tvåorna på 54 kvadratmeter och ettorna på 34 kvadratmeter. 

Vid 13-tiden på tisdagen fick hyresgästerna tillgång till att hämta ut nycklar på Vimarhems kontor och börja flytta in i de nya lägenheterna på kvarteret Uven. 

80-årige Lars-Inge Green håller upp den ena entrédörren för barn och barnbarn som hjälper till med att bära möbler från släpvagnen upp till lägenheten. Han och frun Gun ska flytta in i en trerummare på första våningen. 

– Det känns jättebra. Vi har bott ute på landet i 20 år och jag tror att vi kommer trivas bra här mitt i stan. När man kommer upp i åren behöver man ha nära till allt. Barn och barnbarn hjälper till med flytten och vi kommer nog hålla på hela dagen eftersom det är mycket att styra med. Det är inte det bästa vädret att bära möbler i, säger Lars-Inge Green.  

"Jag har verkligen längtat"

Merel Nijdam, 22, flyttar in i en tvårummare på tredje våningen och får vid intervjutillfället hjälp av mamma Sasja de Geest att fylla hissen med diverse olika grejer som ska färdas uppåt och placeras i den nya lägenheten. 

– Jag har verkligen längtat efter att få flytta in och jag tror att det kommer bli superbra. Visst hade jag räknat med annat väder, men det känns bra och jag får mycket hjälp av familjen. Jag tror att vi får in alla grejer i lägenheten i dag och det går snabbare än vad jag hade förväntat mig, säger Merel Nijdam och fortsätter:

– Det är såklart mycket att styra med. Jag har köpt mycket nytt och de större möblerna är paketerade, vilket är tacksamt när de ska monteras. 

Hon uppskattar Vimarhems bostadssatsning med fräscha och moderna lägenheterna i centrala Vimmerby. 

– Här har man bland annat tvättmaskin, diskmaskin och balkong och det är lägenheter i dagens stil. Jag tror att det kommer bli superbra och jag ser fram emot att flytta in i ett nybyggt hus. 

Hälften av lägenheterna är uthyrda

Lars Sandberg, projektledare på Vimarhem, och Jonas Davidsson, fastighetsförvaltare på Vimarhem, fanns på plats när hyresgästerna flyttade in i sina nya lägenheter. 

– Det är naturligtvis jätteskönt att det äntligen är färdigt efter att vi har hållit på med det i flera år. Det är topplägenheter som är jättefräscha håller hög teknisk standard. Arbetet har kantats med både ris och ros, bland annat en försenad och överklagad detaljplan. När det väl satte igång har det flutit på ganska bra, säger Lars Sandberg. 

Ungefär hälften av de 32 lägenheterna är uthyrda. 

– Jag tänker att det är rätt bra för att vara i Vimmerby där man kanske inte är van att hyra utan att först ha sett lägenheten. Att hälften är uthyrda är ett tecken på att det finns ett behov, säger Lars Sandberg. 

När tror du att alla lägenheter kan vara uthyrda?

– Det är jättesvårt att säga. Man får kanske ge det året ut och sedan får vi se hur det har gått.

Vilka lägenheter är det som är uthyrda?

– Lägenheterna på översta våningen och bottenvåningen är uthyrda. Det finns några lägenheterna kvar på mittenvåningen. De fyra ettorna på bottenvåningen, som jag var mest orolig för, är uthyrda. Treorna, de som har balkong åt båda hållen, var lättuthyrda. 

Vad har ni fått för gehör om bostadsprojektet?

– De jag har pratat med tycker att det är jättefina lägenheter och att huset ser jättevackert ut från utsidan. Jag hoppas att de ska uppskatta även innergården med boulebana och odlingslådor. Alla lägenheter är färdiga och godkända och det som återstår är asfalteringsarbeten och plantering av växter, vilket kommer ske under maj månad.

"Ny fastighet att förvalta"

Jonas Davidsson tar nu över stafettpinnen i rollen som fastighetsförvaltare. 

– Jag kommer tillsammans med mina fastighetsskötare förvalta och sköta den här fastigheten. Det roliga med Vimarhem är charmen i alla olika typer av områden vi har. Vi har en nyetablering med väldigt hög teknologi och fräscha lägenheter som håller hög standard och även äldre områden som har sin charm. Jag gillar också de fina miljöerna runt lägenheterna och det är kul och spännande att få en ny fastighet att förvalta, säger Jonas Davidsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt