Annons:

BILDEXTRA: Följ med och titta in i nya lägenheterna i Vimmerby

Arbetet med nya lägenheterna i Vimarhems stora bostadsprojekt Uven rullar vidare. Dagens Vimmerby fick i dag en inblick i hur projektet fortskrider och titta in i visningslägenheten på tredje våningen. 

Annons:

Det kommunala bostadsbolaget Vimarhem bygger nya hyreslägenheter i centrala Vimmerby. Projektet har pågått på kvarteret Uven i centrala Vimmerby sedan hösten 2022 och tanken är att de första hyresgästerna flyttar in i lägenheterna tidigast 15 april. 

Totalt byggs 32 nya lägenheter i centrum. Det rör sig om 14 stycken trerummare, lika många tvårummare och fyra stycken ettor. Treorna är på 72 kvadratmeter, tvåorna på 54 kvadratmeter och ettorna på 34 kvadratmeter. 

Vimarhems vd Johan Oléhn och Lars Sandberg, medarbetare på Vimarhem, visade under onsdagen upp de nya lägenheterna som byggs i centrala Vimmerby. En trerummare på tredje våningen är möblerad och fungerar som visningslägenhet. 

– Vi kommer ha en visningskväll i morgon och det blir som ett öppet hus. Det jag gillar på tredje våningen är den fina vyn över stan, säger Johan Oléhn. 

Åtta lägenheter har dubbla balkonger

Samtliga 32 lägenheter är försedda med antingen balkong eller uteplats. Åtta lägenheter har dubbla balkonger och har därmed utsikt mot centrum och innergården. 

– På framsidan är det smala balkonger och det blir lagom för ett cafébord och två stolar att sitta i när man sitter i kvällssolen och tar ett glas vin. På baksidan har man en större balkong, säger Lars Sandberg.

– Uteplatserna ska ringas in med häckar för att de ska kännas ombonade, säger Johan Oléhn. 

Innergården kommer förses med boulebana, 15–20 planteringslådor och sittplatser. Det blir parkeringsplatser i ena änden av området och miljöhuset placeras utmed vägen. 

– Det gör vi för att minimera antalet transporter på gården, säger Johan Oléhn.

"Finns inget jämförbart i Vimmerby"

Hyrorna varierar från 5 700 kronor i månaden för ettorna upp till 11 600 kronor i månaden för de dyraste treorna.

– Då ska man komma ihåg att standarden är högre än vad vi har i något annat och det finns inget jämförbart i Vimmerby när det kommer till nyproducerade hyreslägenheter och hyresbostäder. Det är nytt och fräscht, säger Johan Oléhn. 

Vad är de största fördelarna med hyreslägenheterna?

– Jag är helt övertygad om att innergården kommer upplevas som en oas väldigt nära stan där man kan vistas, spela boule, odla i en låda och sitta och ta det lugnt i ett lugnt område trots att vi är så nära stan. Lägenheterna kommer vara fullt modernt utrustade och det ser jag som en fördel. Det finns inget jämförbart i Vimmerby i dag. Närheten till stan med hälsocentral, apotek, affärer av alla slag och restauranger ger ett oslagbart läge, säger Oléhn.

Hur ser intresset ut för lägenheterna?

– Svårt att säga. Nu är det bara en vecka sedan vi lanserade hyrorna och vi har ingen separat kön för just dessa bostäder. Är man intresserad får man ställa sig i den vanliga bostadskön. Det återstår lite administrativt jobb innan vi kan lägga ut lägenheterna för uthyrning och det är först då vi ser det faktiska intresset. Det kommer ske i närtid och vi tror att det ska finnas intresse för att hyra ut lägenheterna, säger Oléhn.

Inflytttning första kvartalet 2024

Vimarhem riktar sig till olika målgrupper med bostadsprojektet. 

– Vi har nog tänkt oss folk som i dag har en villa som man vill sälja. Jag tror också att lägenheterna kan attrahera yngre människor som är i ett annat skede i livet och vill ha det nytt och fräscht. Vi märker att våra hyresgäster ställer högre krav på skick och utrustningsnivå, säger Oléhn

Lägenheterna ska vara inflyttningsklara under första kvartalet 2024. Vimarhems plan är att det blir inflyttning tidigast 15 april. 

– Vi hoppas att slutbesiktning sker under vecka elva, det vill säga början på april. Det innebär att vi ska försöka börja hyra ut efter halva månaden i april eller från första maj, säger Oléhn.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt