Annons:

Så blir årets nationaldagsfirande i Vimmerby:

Kristina Alsér ska hålla nationaldagstalet i Källängsparken.

Så blir årets nationaldagsfirande i Vimmerby: "Ska vara för alla"

Den 6 juni är det dags att fira Sverige som brukligt. I Vimmerby blir det som vanligt i Källängsparken.
– Jag bokar personer som jag tror Vimmerbyborna vill lyssna på, säger Peter Knutsson, som har i uppdrag att arrangera dagen.

Annons:

Precis som vanligt firas nationaldagen i Källängsparken i Vimmerby. Huvudtalare i år är Vimmerbyprofilen Kristina Alsér, som tidigare har varit landshövding i Kronobergs län.

– Jag känner henne inte, men tycker att hon verkar vara en vettig och driven person. Hon fick frågan redan förra året, men då var hon bortrest så jag är väldigt glad att hon kunde detta året, säger Peter Knutsson, som på uppdrag av kommunstyrelsen arrangerar nationaldagen.

Även Aliah Salim ska hålla tal.

– Hon är en otroligt driven ungdom med mycket kloka tankar och pratar i egenskap av ungdom i Vimmerby och som delaktig i vårt Östersjöprojekt. Hon får prata om vad hon vill, men inte partipolitik eftersom hon är SSU:are. Det är viktigt för mig att nationaldagen är för alla, oavsett bakgrund, politiskt tyckande och så vidare. 

Peter Knutsson bokar personer han själv skulle vilja lyssna på. 

– Kommunstyrelsen har gett mig ansvaret och hyfsat fria händer att sköta detta arrangemang, så då bokar jag in personer som jag själv vill lyssna på och som jag tror Vimmerbyborna också vill lyssna på.

Anja Erika uppträder

Det här är Peter Knutssons fjärde nationaldagsfirande i Vimmerby. 

– Att få äran att få ordna det här firandet är otroligt kul och eftersom det var manliga talare de två första åren, så är det självklart för mig att det senaste och det här året är kvinnor som får tala. Det borde kanske varit vartannat år, men man kan inte få allt.

Utöver talen blir det även uppträdanden av Anja Erika.

– Det är en fantastisk sångerska som skriver magiska låtar, så det kommer bli mäktigt att lyssna på. Hon kommer bland annat köra sin singel "Jag vet vem du är", som är en otroligt bra låt med ett viktigt budskap.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt