Annons:

Ingen information om skolorna i broschyren

Brännebro skola kommer inte att beskrivas i kommunens information. Det kommer inte någon annan skola heller att göra. Foto: Vimmerby kommun

Ingen information om skolorna i broschyren

Kommunen kommer att ta fram en broschyr med information om det fria skolvalet. Men den kommer inte innehålla några upplysningar om de skolor som finns att välja mellan. – Skolorna är inte beskrivna, så folkomröstningen påverkar inte broschyren, säger förvaltningschefen Birgitha Sahlin.

Annons:

I måndags publicerade Dagens Vimmerby en artikel om den broschyr om det fria skolvalet som kommunen ska ta fram. Broschyren kommer att gå ut till föräldrar och elever i januari nästa år – men kommer inte innehålla någon information om kommunens grundskolor.

Kort efter att broschyren skickats ut ska Vimmerbys medborgare folkomrösta om framtiden för skolorna i Gullringen och Djursdala.

– Broschyren kommer att skickas ut någon gång i januari. Skolorna är inte beskrivna, så folkomröstningen påverkar inte själva broschyren. Det vi planerar är en broschyr som beskriver vad som gäller vid val av skola. Det fria skolvalet är en möjlighet vi haft i Sverige sedan 90-talet, men som inte riktigt fått fäste i Vimmerby, förklarar Birgitha Sahlin.

Ingen kötid

Skoldebatten har fört upp broschyren på dagordningen.  

– Vi har länge pratat om att den informationen skulle behöva lyftas till alla som har barn i skolåldern, men det har kommit annat emellan. Nu, i samband med sommarens fullmäktigebeslut, får både rektorer och förvaltning olika frågor som gör att informationsbehovet kommit upp till ytan.

När skolvalet ska vara gjort är ännu inte bestämt, men det blir efter folkomröstningen den 21 februari. Föräldrar och elever som vill utnyttja skolvalet behöver däremot inte stressa fram något beslut – kötid spelar ingen roll när förvaltningen placerar eleverna. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt