Annons:

Hoffstedt är ny vd för Polyform:

Johan Hoffstedt är ny vd för Polyform. Foto: Ossian Mathiasson

Hoffstedt är ny vd för Polyform: "Känns jättespännande"

Johan Hoffstedt har jobbat på Holmgrens i olika roller i över tio år. Nu byter han bana helt – och blir vd för framgångsrika Vimmerbyföretaget Polyform.
– Det känns jättespännande, säger han.

Annons:

Närmast kommer Johan Hoffstedt från ett jobb som ansvarig för Holmgrens i Göteborg. Men efter ett par år där, och över tio år på Holmgrens, byter han nu bana helt. 

Från och med i måndags är han vd för Ingemar Johanssons företag Polyform.

– Det känns jättebra och jättespännande. Branschen jag kommer från har varit mitt huvudfokus under hela mitt yrkesliv. Att få lära sig produktionen här känns lockande och roligt.

Han säger att det var flera olika delar som lockade honom att ta tjänsten.

– Det ena är att det är en ny bransch för mig. Sedan är det ett intressant företag i ett intressant läge. Polyform är ett anrikt företag, men det är också en otroligt modern produktionsavdelning med en väldigt modern maskinpark. Det är ett skede i bolaget där det passar. Sedan har jag varit på Holmgrens rätt så länge och det här passar bra för mig, säger Johan Hoffstedt. 

"Över förväntan"

Men det är inte veckopendlandet till Göteborg som tagit ut sin rätt för Hoffstedt, som bor i Vimmerby.

– Det har funkat över förväntan. Det var nästan så att om någon tog skada av det, så var det jag som inte var hemma. En grundförutsättning för mig var att det funkade hemma. Det här handlar mer om att jag vill ta nästa steg. 

Varför just Polyform då?

– Polyform är präglat av entreprenörskap, ägaren och familjen har verkligen sinne för affärer. Jag tror att jag kan bidra med ordning och reda och struktur. Någonstans har jag en bakgrund inom sälj och marknadsföring och jag tror att vi kan komplettera varandra bra. Jag tror att det var "Ingos" tanke från första början, hans entreprenörskap kompletterat med min erfarenhet inom sälj och marknadsföring.

"Nya förfrågningar på gång"

Johan Hoffstedt tror att Polyform går en ljus framtid till mötes.

– Det finns massor av möjligheter. Produktionen är så flexibel och vi kan tillverka mycket. "Ingo" har varit tidigt ute med mycket och verkligen haft näsa för det. Jag skulle säga att möjligheterna är oändliga att tillverka annat än kök också. 

Vad skulle det kunna vara?

– Det är på lite längre sikt. Just nu är min utmaning att lära mig produktionen och få en grundläggande förståelse för tillverkningsproduktionen. Polyform är ett aktat namn i branschen. 

Han säger att det kan vara stora saker på gång för företaget. 

– Vi har en del nya förfrågningar som skulle kunna betyda mycket, sedan är det så att saker och ting alltid ska vara signerat och klart först, men vi får hoppas det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt