Annons:

”Hoppas verkligen att vi öppnar igen”

Den 30 april ska asylboendet på Oxgården vara stängt. Men ägaren Staffan Samuelsson vill öppna verksamheten igen den 1 september. – Jag tror att vi kommer att göra det, säger han.

Annons:

Det ursprungliga avtalet mellan Oxgården och Migrationsverket löpte till den 31 januari. Det avtalet har förlängts till den 30 april. Därefter drar sommarsäsongen igång på den populära semesteranläggningen.

Även sommaren 2016 kommer dock att få ett slut – och Staffan Samuelsson funderar nu på hur han ska göra med asylverksamheten i höst.  

– Vi har fått väldigt bra omdöme från Migrationsverket och de har varit nöjda med verksamheten. Migrationsverket vill att vi fortsätter i höst, men vi har inte tecknat något avtal och vi måste utvärdera hur det har fungerat först. I så fall blir det nya flyktingar, och de som kommer hit i höst kanske är i Syrien nu. Det kan man tycka är synd.

Är positivt inställd

Samuelsson är positivt inställd till att öppna upp verksamheten i september igen. 

– Jag tror att vi kommer göra det och jag hoppas verkligen att vi kan göra det. Jag känner mig positiv, men jag måste utvärdera först och se hur återställningen fungerar. 

Hur har asylverksamheten fungerat?

– Jättebra. De problem som vi har haft är att vi haft ett alldeles för stort eluttag och haft en kall vinter. Vi har investerat i värmepumpar, men annars har det rullat på väldigt bra. Vi har också sett ett fint engagemang från Vimmerbyborna. 

Har det varit några problem?

– Vi har haft några praktiska problem och en kall vinter, men annars har det fungerat väldigt bra. Jag tror att alla har trivts väldigt bra. Oxgården är en del av Vimmerby, och man kan gå och handla och laga sin egen mat. Tiden rullar på på ett annat sätt.  

Boendet har haft 260 asylsökande som mest.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt