Annons:

Nilsson (S) om avtalet:

Kommunalrådet Helen Nilsson (S) är emot det avtal som slutits mellan Vimarhem och Jan Erixon.

Nilsson (S) om avtalet: "Tycker inte att det är ett bra avtal"

Kommunalrådet Helen Nilsson (S) är emot det avtal som ger Jan Erixon 18 månadslöner för att sluta som vd för Vimarhem. Det har hon också lyft offentligt, säger hon.
– Jag kan säga som så att jag inte står bakom det här.

Annons:

På torsdagen gick Vimarhem ut med ett pressmeddelande om att den mångårige vd:n Jan Erixon slutar i januari nästa år. Enligt Vimarhem är det Jan Erixon själv som vill sluta. Ändå får han 18 månadslöner, motsvarande drygt 1,4 miljoner kronor, i avgångsvederlag.

– Jag kan säga att Vimarhems styrelse på egen hand har valt att göra ett avtal. Synpunkten jag kan ha är att jag ett flertal gånger sagt att jag tycker att om man har förhandlingar om en vd som eventuellt ska sluta så ska man ta hjälp av en förhandlare, säger kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Som utomstående kan man undra över varför en vd som själv vill sluta får 18 månadslöner?

– Det kan jag också undra över. Jag kan säga som så att jag inte står bakom det här. Jag tycker inte att det är ett bra avtal. 

Har du framfört det offentligt?

– Det har jag gjort. Men det är en enig styrelse i Vimarhem som har valt att göra så här. 

Hur tror du att en invånare i Vimmerby kommun reagerar på att en vd får 18 månadslöner trots att det är han själv som vill sluta?

– Ja, jag bor själv i Vimarhems hyreshus. Så mycket kan jag säga. Moderaterna och Centerpartiet har varit med och tagit det här beslutet, själva behöver vi diskutera det här inom partiet hur vi går vidare, säger Helen Nilsson.

Vi har sökt Jan Erixon och styrelseledamoten Magnus Danlid (C), som hänvisar frågor till ordförande Michael Svensson. Ingela Nilsson Nachtweij (C), tillträdande kommunalråd, hänvisar alla frågor till majoriteten. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt