Annons:

  • Letat lokal i ett år – nu blir Einarsson först in på kontorshotellet

    Nicklas Einarsson blir först in på Eklunds kontorshotell i Vimmerby. Foton: Simon Henriksson

  • Letat lokal i ett år – nu blir Einarsson först in på kontorshotellet

Letat lokal i ett år – nu blir Einarsson först in på kontorshotellet

Nicklas Einarsson har varit säljare på TVH Nordic AB sedan ett år tillbaka. Under hela den perioden har han letat kontor – och nu har han hittat rätt.
– "Mickes" satsning är helrätt. För mig är det perfekt, säger han när det är klart att han ska flytta in på Eklunds företagshotell.

Annons:

Michael och Ulrika Eklund valde att satsa på ett företagshotell i Vimmerby. Allra först blev det klart med Nicklas Samuelsson och Mathias Westerlings padelcenter. 

Av de kontor som finns tillgängliga är Nicklas Einarsson den förste att ha kommit överens med Eklund. Så fort lokalerna är redo flyttar han in.

– Jag har letat kontor i ett helt år i Vimmerby, men det finns väldigt få. "Mickes" satsning är helrätt för det finns inte riktigt i dag. Det finns lediga lokaler men inte så som jag behöver. Det är mest affärslokaler och det jag behöver är ett kontor där jag kan sitta mellan en och tre dagar i veckan, säger Nicklas Einarsson. 

Han jobbar sedan ett år tillbaka på det belgiska företaget TVH:s nordiska del. Huvudkontoret i Sverige ligger i Ed i Dalsland, men Nicklas Einarsson – som har 30 års erfarenhet av branschen – är utesäljare och spenderar en stor del av sin tid ute på vägarna. Hans region är hela södra Sverige och Danmark.

– Vi levererar tillbehör och reservdelar till entreprenadmaskiner. Det är till skylifts, traktorer, golfbilar, kem och rengöring – för att ta några exempel. Det finns hur mycket som helst. Jag jobbar mot återförsäljare och åker inte till slutkunder. Vi är en grossist som fungerar som branschens lager kan man säga. Vi är 30 anställda i Sverige, men det är mer än 8 000 anställda över hela världen, berättar Einarsson.

"Klockrent för mig"

Han och Michael Eklund började diskutera för en längre tid sedan och nu är det klart att han tar det första kontoret.

– Det är perfekt att få in Nicklas. Det är en trevlig kille och det blir spännande. Det är ju precis såna här vi vill ha in och det han eftersöker ska han få. Det handlar ju både om enskilda kontor och ett stort allmänt utrymme samt konferensrum, som går att nyttja. Det ger både avskildhet men samtidigt ett gemensamt fikarum, så det finns möjlighet att umgås med andra också, säger Michael Eklund.

Det senaste året har han jobbat mycket hemifrån.

– Jag har suttit i köket och har kvar ett kontor i källaren sedan jag jobbade på Tudor, men det här blir betydligt bättre. Det blir klockrent för mig att kunna ta hit mina kunder. Det gagnar Vimmerby också, även om det inte skapar några nya jobb. Det skapar hotellnätter och luncher och så vidare, säger Nicklas Einarsson.

"Passar perfekt"

Kvar finns sex kontor på företagshotellet.

– Jag tycker att det har varit bra pådrag från början, men intresset har varit lugnare på slutet. När det handlar om kontor är det ofta månad till månad som gäller. Det är inte många som kommer och behöver ett kontor om ett halvår, så när allt är klart ökar nog intresset igen, säger Michael Eklund.

– Jag reser väldigt mycket i jobbet och ser de här koncepten växa upp överallt. Det är perfekt att "Micke" har satsat på det här, säger Nicklas Einarsson. 

På bottenvåningen kommer det också finnas 440 kvadratmeter.

– Det kan vara till ett helt företag eller två. Jag tror den kommer bli rätt bra, det passar perfekt för ett företag med 15 till 20 anställda, som kan inreda det precis som man vill ha det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt