Annons:

KLART: FINNS PÅ 21 ORTER I SVERIGE – ETABLERAR I VIMMERBY

Mario Tesanovic, Axima, välkomnas till Vimmerby av Michael Eklund, Eklunds Företagscenter,.

KLART: FINNS PÅ 21 ORTER I SVERIGE – ETABLERAR I VIMMERBY

Eklunds Företagscenter i Vimmerby har klart med ytterligare en hyresgäst i sina nybyggda lokaler. Det är maskinföretaget Axima som nu väljer att etablera i Vimmerby.

Annons:

Axima är ett privatägt maskinföretag som säljer lantbruks- och entreprenadmaskiner. Bolaget finns på 21 orter i mellersta och södra Sverige och nu väljer man att etablera i Vimmerby med försäljningskontor, utställningsplats samt inhyrd verkstad i Långbrötsle.

Mario Tesanovic har tidigare utgått från företagets kontor i Björnhult, Gamleby, men nu har Aximas företagsledning tagit ett strategiskt beslut att Vimmerby ska utgöra navet för att knyta ihop anläggningarna i Vetlanda, Kisa, Björnhult samt Kalmar och Öland.

Attraktivt område

– Jag kommer jobba på distriktet Vimmerby/Hultsfred med Vimmerby som utgångspunkt, tillsammans med ett par mekaniker med servicebilar som täcker området. Inflyttning är planerad till början av oktober, berättar Mario Tesanovic.

– Det här upplägget, med att hyra in oss hos Micke (Eklund, ägare av Eklunds Företagscenter) är perfekt. Här har vi allt vi behöver tillsammans med kontoret, som exempelvis kök och konferensrum, sedan är det gott om ytor utomhus för utställning av maskiner. Men det är också ett bra läge för oss, med närheten till vägen, gott om plats när maskiner ska lastas av och på, och det ligger mitt i ett attraktivt handelsområde, säger Mario Tesanovic.

Varför bestämde ni er för att etablera just i Vimmerby?

– Vimmerby har utvecklats till att bli något av ett bil- och maskincenter. Därför var det viktigt för oss att finnas här. Sedan ligger orten bra till rent geografiskt för vår verksamhet.

Ni skräms inte av konkurrensen som är i er bransch här?

– Konkurrens är bra på maskinsidan. Axima är ett stort företag som vill framåt, och har tagit ett strategiskt beslut att stärka sin närvaro lokalt i den här regionen, berättar Mario Tesanovic.

– Vi väljer att starta i liten skala, men Axima har planer för framtiden, säger Tesanovic utan att vilja vidareutveckla det just nu.

För diskussion med flera intressenter

Michael Eklund äger Eklunds Företagscenter och är glad över sin nya hyresgäst.

– Väldigt kul. Framför allt att de verkar i en bransch som jag känner igen väl. Det blir jättebra att ytorna här utanför kan nyttjas som show room. Det drar blickarna till området, och det kommer inte längre vara en stor tom plan, säger han.

Hur går uthyrningen av kontors- och industrilokalerna hos er annars?

– Det är bra tryck på lokalerna, och det kommer öka ännu mer nu när vi öppnar upp på riktigt. Vi hade slutbesiktning av fastigheten förra veckan. Vi har flera intressenter, både på kontor och på företagslokaler, som vi diskuterar med, berättar Michael Eklund.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt