Annons:

EXTRA: NU FÅR FRÖDINGE FIBER

Frödingebon Curt Tyrberg, till höger, är glad för att Telia satsar på fiber på sin hemort. Foto: Simon Henriksson

EXTRA: NU FÅR FRÖDINGE FIBER

Hela den östra delen av kommunen har bortprioriterats i fiberkriget mellan Vimmerby kommun och Telia. – Vi fick erbjudandet i går, säger Frödingebon och politikern Curt Tyrberg (C).

Annons:

Vimmerby kommun har blivit den stora förloraren i fiberkriget med Telia. I Vimmerby stad, Södra Vi, Storebro och Gullringen har Telia gått in – och tagit de flesta kunderna.

Nu går man även in i Frödinge, med cirka tusen invånare, i den östra kommundelen.

– Det här kom tidigare än jag trott och det är jättebra att vi får fiber. Jag vill också betona att vi verkligen får fiber. Det här är inte ett erbjudande som inte är värt något. Det finns substans i det här.

”Vi vill ha fiber”

Kommunen har skjutit fram sina planer för den östra kommundelen med tanke på kommunens och hela fiberprojektet bristande ekonomi.

– Jag tvekar inte en sekund på det här. Jag vill ha fiber och det kommer att ta för långt tid för kommunen att kunna gå in här. Vi har inte hört något från Vimmerby Fiber än så länge och det finns inga investeringspengar.

Du är inte beredd att vänta på kommunen?

– Nej, det kommer att ta för lång tid. Man har så mycket att göra innan man kan gå in i Frödinge. Jag skulle kunna vänta på kommunen i ett eller två år, men det blir betydligt längre.

Vad innebär det för Vimmerby Fiber?

– Jag tror inte att det är värre än de gånger Telia gick in i Gullringen, Södra Vi och Storebro. Här har inte Vimmerby Fiber visat framfötterna överhuvudtaget och Vimmerby Fiber har betydligt större problem.

Kommunen har ändå hoppats på att de här orterna ska rädda projektet?

– Vi kunder vill ha fiber. Det verkar lustigt att Frödingeborna ska vänta in kommunen när de inne i stan inte tagit Vimmerby Fiber och de som inte har gjort det inte har fått det. Telia har lovat oss fiber senast till nästa sommar, men förmodligen redan i år.

Hur stort är intresset?

– När jag gjorde en sammanställning fick jag ihop runt 50 procent. Men det är länge sedan. Telia har bara fibrerat tätorterna så här långt. Enligt Curt Tyrberg blir det likadant i Frödinge.

Dagens Vimmerby söker Telia. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt