Annons:

  • Festligt när mötesplatsen fyllde fem år

    Friskis & Svettis höll i gympapass - bara en av aktiviteterna när Mötesplats Bullerbyn fyllde fem år. Foto: Privat

  • Festligt när mötesplatsen fyllde fem år

    Det var god uppslutning med besökare under hela eftermiddagen. Foto: Privat

Festligt när mötesplatsen fyllde fem år

För fem år sedan startades Vimmerbys första mötesplats, Mötesplats Bullerbyn. På onsdagen firades jubileet rejält i området.

Annons:

Många barn, men även en hel del vuxna, hade letat sig ut när Mötesplats Bullerbyn firade fem år på onsdagen. Kommunen startade den 2014 då man upplevde ett behov från de boende i området om ett ställe där de kunde få samhällsinformation. Under åren har verksamheten utvecklats ytterligare.

Inte bara kommunal angelägenhet

– Syftet med jubileet var att ge de föreningar som har engagerat sig under åren möjlighet att visa upp sig och sina verksamheter, men också göra en kul dag för de boende i området, berättar John Karlsson som är mötesplatssamordnare på Vimmerby kommun.
– Det är ett bra tillfälle för föreningar att nå nya personer, men också att lyfta att det här inte bara är en kommunal angelägenhet.

 Fokusera på barnen

John Karlsson berättar också att man valde att lägga jubileet på en studiedag just för att man ville fokusera på barnen.
Det spelades fotboll på Asllani Court i Vimmerby IF:s regi, studieförbundet Sensus anordnade DJ-workshop, Friskis & Svettis drog upp pulsen hos de som testade, Rädda Barnen målade med barnen och erbjöd läxhjälp, det fanns en tipspromenad kring barnkonventionen att gå, föreningen Jasmin och Erikshjälpen bjöd på fika. Och det är bara lite av de aktiviteter som erbjöds.

"Jättelyckad dag"

– Det var en jättelyckad dag. Inte minst med tanke på att vi kom igång med planeringen ganska sent och föreningarna inte hade så lång tid på sig. Jag är väldigt glad och tacksam för deras engagemang, säger John Karlsson.
– Det häftigaste var ändå att se att barnen tog sig för så mycket själva, och att det var så många barn som kom. Det är klart att vi har en önskan om att kunna locka fler vuxna, så det är något vi verkligen får fundera på.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt