Annons:

Erica Månsson var väldigt nöjd med festivalen i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

Projektledaren nöjd med festivalen: "Kan bli internationellt på sikt"

I Astrid Lindgrens spår hölls barn- och ungdomslitteraturfestivalen "Vimmerby berättar" i dagarna tre. Projektledaren Erica Månsson är väldigt nöjd med utfallet.
– Det har varit helt fantastiskt, säger hon.

Annons:

Astrid Lindgrens födelsestad Vimmerby ska bli en litterär nod i Kalmar län. Som en del i det arrangerades för första gången litteraturfestivalen "Vimmerby berättar" under tre dagar. 

När festivalen avslutats var det en stolt projektledare som summerade en lyckad pilotfestival.

– Det har varit helt fantastiskt, inte minst med alla våra samarbetspartners. Jag tänker på Linnéuniversitet, volontärerna från VH:s offside och PRO-bowlingen, alla på Stadshotellet och Näs som har haft ett fantastiskt program hela festivalen. Vi har också bokhandeln och inte minst biblioteket. Utan det här samarbetet hade det inte gått och det känns stort tycker jag, säger projektledaren Erica Månsson.

Har intresset varit som du föreställt dig?

– Intresset har varit ungefär som jag tänkte mig, lite bättre ibland och lite sämre ibland. Man får utvärdera det här nu innan man kan säga något mer exakt. Det jag kan se är att det har varit väldigt bra att ha aktivitetstältet på torget. Det är skönt att kunna bryta av med något, inte minst för barnen, så att man inte bara sitter och lyssnar hela tiden.

"Hängt i baren"

Många barn- och ungdomsförfattare, litteraturintresserade och verksamma personer inom skrået har besökt Vimmerby under festivalen.

– Jag har fått till mig att folk verkligen har gillat det. Man har gillat att det är en liten stad, att det är intimt och att man kan gå runt till de olika scenerna. Författarna har hängt med besökarna i baren på kvällen och det var lite så vi tänkte när vi såg festivalen Hay Festival Wales. Det är en liten plats där människor kan mötas och det har varit populärt.

Nu väntar utvärdering, sammanfattning och överlämning för Erica Månsson. Hon är gärna med och bygger vidare på festivalen i framtiden, säger hon.

– Jättegärna. Jag tror verkligen att "Vimmerby berättar" har en framtid och jag tror att det kan bli större och större, och till och med en internationell festival på sikt. 

Har ni någon uppfattning om antalet besökare än?

– Nej, vi får titta och räkna på det först.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt