Annons:

Hotellet permitterar personal i viruskrisen:

Vimmerby Stadshotell permitterar i stort sett all personal med hänvisning till viruskrisen. Foto: Vimmerby Stadshotell

Hotellet permitterar personal i viruskrisen: "Anpassar storleken på organisationen"

Vimmerby Stadshotell förbereder permittering av i stort sett hela personalstyrkan med minskad arbetstid mellan 40 och 60 procent. 
– Vi anpassar storleken på organisationen utifrån antalet gäster, säger Joakim Carlqvist, vd för Vimmerby Stadshotell. 

Annons:

Många lokala företag inför permitteringar och låter sina anställda gå hem för att det inte finns arbete för dem att utföra. 

Nu har turen kommit till Vimmerby Stadshotell, som permitterar majoriteten av sin heltidsanställda personal som går ner i arbetstid med 40 till 60 procent. Detta var Vimmerby Tidning först med att rapportera om.

– Vi har skickat in papper på permitteringar och väntar på fackets godkännande. Det är personal med olika arbetsområden som berörs. Vi anpassar storleken på organisationen utifrån antalet gäster. Man kan se att april kommer bli en tuff månad. Jag ser inte att det kommer komma igång förrän tidigast i maj. Vi hoppas att vi kan avbryta permitteringen när vi kommer till maj med en någorlunda säsong, säger Joakim Carlqvist, som driver stadshotellet i Vimmerby. 

"En säkerhetsåtgärd"

Stadshotellets extraanställda personal har gått ner på timmar och det är ett 15-tal heltidsanställda personer som berörs av permitteringen. 

– I stort sett all personal permitteras. Vissa går ner 40 procent i arbetstid, andra 60 procent, säger Carlqvist och fortsätter: 

– Vi tittade på det i förra veckan men vi vet inte hur det utvecklas. Det känns väl som att det fortfarande går neråt och det kommer fortsätta neråt i ytterligare några veckor innan det förhoppningsvis vänder. Det är en säkerhetsåtgärd för att se till att verksamheten ska fortgå. Vi får följa utvecklingen vecka för vecka och se vad som händer. Det beror på det utvecklar sig och hur ALV tänker. Öppnar de den 15 maj så kommer vi också göra det. 

Under denna vecka har stadshotellet i Vimmerby en beläggning på 15-20 procent. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt