Annons:

VIMMERBYHOTELL STÄNGS TILLFÄLLIGT – HÄR ÄR ANLEDNINGEN

Vimmerby Stadshotell kommer stänga både hotellet och restaurangen i nästan en månad. Foto: Vimmerby Stadshotell/Pressbild

VIMMERBYHOTELL STÄNGS TILLFÄLLIGT – HÄR ÄR ANLEDNINGEN

Vimmerby Stadshotell har drabbats av en vattenskada i köket som måste åtgärdas. Hela verksamheten med hotell och restaurang hålls stängd mellan 18 december och 10 januari. 

Annons:

Vimmerby Stadshotell brukar stänga någon vecka ett normalår. I år kommer hotellet i centrala Vimmerby hålla stängt en längre tid.

Efter nästa fredags lunchservering kommer hotellet stänga fram till söndagen den 10 januari. 

– Under denna period kommer hela verksamheten med hotell, lunch och kvällsservering vara stängd, säger Stadshotellets ägare Joakim Carlqvist och fortsätter:

– En anledning till att vi har en längre stängning är marknadssituationen till följd av coronapandemin plus att vi har drabbats av en vattenskada i köket som vi behöver åtgärda. I samband med det arbetet så passar vi på och gör ett visst periodiskt underhåll med byte av avloppsstammar i källaren.

Öppning med begränsningar i januari

Om allt går som det ska är ambitionen att Vimmerby Stadshotell öppnar upp den 10 januari med vissa begränsningar. Hotellgäster kan börja boka rum igen men det lär dröja innan både lunch- och kvällsservering drar igång. 

– Vi kommer ha betydligt mindre kapacitet i köket. På grund av det så kommer vi hålla lunchen stängd tills vattenskadan är åtgärdad. Vi kommer även hålla restaurangen stängd kvällstid för icke-boende gäster. Vi kommer kunna servera boende gäster mat från begränsad meny. Vi kommer nämligen bygga upp ett mindre, provisoriskt kök med begränsad kapacitet. Köket kommer rikta in sig på lättare rätter till kväll och servera frukost, säger Joakim Carlqvist. 

Vimmerbybor som vill äta på stadshotellet i Vimmerby får med andra ord vänta tills allting är klart. 

– Vi har ett datum som vi jobbar på och det är i början av mars. Är det så att arbetet med vattenskadan blir klart i mitten på februari så öppnar vi upp för lunch- och kvällsservering då. Skulle vattenskadan ta längre tid och behöva längre torktid så får vi hantera det, säger Carlqvist. 

Det stora arbetet med att riva upp golvet i köket och åtgärda vattenskadan inleds efter nästa fredags stängning. 

– Vi kör lunch hela nästa vecka. Efter det kommer vi hålla hela verksamheten med hotell och restaurang stängd till och med den 10 januari. Det är vissa stamgäster som kommer bo på hotellet och få frukostpåsar till sina rum. 

Personalstyrkan är permitterad

På Vimmerby Stadshotell är ett 15-tal medarbetare med olika anställningsgrader permitterade och kommer så vara ett tag framöver. 

– När vi började känna av den andra vågen i november så tog vi beslutet om att gå in i en ny permitteringsvåg. Vi har permitterat i stort sett fullt ut till 60 procent från och med den 1 december. Vi får se hur länge permitteringen kommer behöva vara kvar, det beror på hur det ser ut när vi öppnar upp i januari. Känner vi att vi behöver personal så kommer vi minska ner permitteringen. När vattenskadan är återställd och vi kommer in i februari/mars så hoppas vi att vi är ute ur den andra vågen och kan återgå till det normala. 

Han tycker att tidpunkten för underhållsarbetet i både kök och källare är rätt så här i coronatider då antalet besökare på hotellet är färre. 

– Köket är av äldre datum och någon gång behöver man se över stammarna. Nu gör vi det under ett pandemiår och det är lite bättre att göra det i år än något annat år. På sikt hade det ändå gjorts, sedan kan det mycket väl bli som så att stängningen blir längre. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt