Annons:

Lokalt företag permitterar och säger upp inhyrd personal

Bergs Timber både permitterar och säger upp inhyrd personal i coronakrisen. Foto: Ossian Mathiasson

Lokalt företag permitterar och säger upp inhyrd personal

Lokala storföretaget Bergs Timber korttidspermitterar personal och säger upp inhyrd personal. Detta som en följd av coronakrisen. 

Annons:

Börsnoterade Bergs Timber AB skriver i ett pressmeddelande att effekterna av den nu pågående coronakrisen börjar märkas i lägre efterfrågan på trävaror. 

"Bergs Timber har en stor andel av sin försäljning till den engelska marknaden där efterfrågan minskat snabbt den senaste tiden. För att uppnå en bra balans mellan produktion och efterfrågan kommer ett antal förändringar att göras i verksamheten", skriver företaget. 

Bergs Timber har kommit överens med de fackliga organisationerna om att påbörja korttidspermitteringar vid sågverket i Orrefors efter påsk. Vid sågverken i Mörlunda och Vimmerby har viss anpassning av skiftgång genomförts och inhyrd personal har sagts upp. 

Produktionsvolymen vid sågverken kommer kortsiktigt att reduceras med cirka 30 procent.

Lägre efterfrågan från England 

Vid verksamheterna i Baltikum och England kommer också permitteringar att genomföras.

– Leveranserna under inledningen av 2020 har varit bra och våra lager är låga för säsongen vilket är en styrka i detta osäkra läge. Många av våra marknader fungerar bra medan den lägre efterfrågan från England har stor påverkan på vår verksamhet. Vi har en beredskap att snabbt öka kapaciteten igen då efterfrågan ökar, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef i Bergs Timber.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt