Annons:

Sju av elva outhyrda lägenheter finns i Storebro:

Sju av Vimarhems outhyrda lägenheter finns i Storebro.

Sju av elva outhyrda lägenheter finns i Storebro: "Haft en oro"

Av de elva lägenheter i Vimarhems bestånd som inte är uthyrda finns sju i Storebro. Men det görs också satsningar i Storebro för att öka attraktiviteten.
– Vi har haft en liten oro att vår vakansgrad ska öka, säger Vimarhems vd Johan Oléhn. 

Annons:

I höstas hände något historiskt. Samtliga Vimarhems uthyrningsbara lägenheter i kommunen var uthyrda. Totalt har det kommunala bostadsbolaget 1 329 lägenheter, där klart flest finns i Vimmerby. Men hela 160 av lägenheterna finns i Storebro och det är just där Vimarhem för tillfället har mest problem. 

Sju av de elva vakanta lägenheterna finns i Storebro. 

– Just nu ser det ut så, men om det sett ut så historiskt vågar jag inte uttala mig om. Man måste också säga att vi satsar i Storebro. Vi bygger en multiarena där som vi hoppas ska bli en trevlig satsning och på lång sikt gör att man tycker att det är trevligt att bo där och då gärna i våra lägenheter. Vi ska också göra om vårt kulversystem, byta tak och fönster. Det kostar en rejäl slant för oss, men kan vi göra åtgärder som gör det trevligare att bo där är det bra, säger Vimarhems vd Johan Oléhn. 

"Marknadsföra oss mer"

Vid den här tiden förra året hade Vimarhem tio outhyrda lägenheter. Framåt sommaren blev allt fler uthyrda. 

– Huruvida det blir likadant i år kan jag inte säga. Vi har haft en liten oro för att vår vakansgrad ska öka. Vi har flaggat för att vi får jobba lite mer med våra lägenheter. Vad det beror på vet jag inte. Våra lägenheter är inte sämre och hyrorna har inte blivit högre jämfört med andra. Jag har inte gjort någon vetenskaplig djupdykning i det, men jag vet att Vimmerby kommun hade en något minskad befolkning under 2019. Någonstans har de bott, tänker jag. 

För ett antal år sedan satsade Vimarhem på att reducera hyran på lägenheter på landsbygden.

– Det är på väg att fasas ut. Det jag tycker är att vi behöver bli bättre på att marknadsföra oss. Vi behöver synas lite mer. Jag är ingen marknadsmänniska, men på något sätt behöver vi synas lite mer för att saluföra vår projekt. Alla kanske inte vet var man vänder sig i Vimmerby för att få en bostad. Vi kan i alla fall inte bara sitta och rulla tummarna. Vi måste hitta på något om det visar sig att trenden ökar. Jag hoppas inte det och tror egentligen inte det heller.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt