Annons:

Alsér om stora uppdraget:

Kristina Alsér ser fram emot utredningsuppdraget hon fått av regeringen. Foto: Simon Henriksson

Alsér om stora uppdraget: "Små företag är väldigt viktiga"

Kristina Alsér har fått ett nytt finfint uppdrag av regeringen. Hon ska leda en utredning om hur man kan regelförenkla för mikroföretag och modernisera bokföringslagen.
– Det känns extra viktigt nu, säger Alsér.

Annons:

Vimmerbybon Kristina Alsér, tidigare landshövding i Kronobergs län och ordförande för Tillväxtverket, ska leda en utredning om hur man ska förenkla regler för mindre företag och modernisera bokföringslagen. 

Uppdraget har hon fått av regeringen. 

– Det känns jätteroligt. Jag har jobbat med förenklingsarbete tidigare och det här blir min fjärde utredning. Jag ser det här som en viktig del av vår demokrati, att man inte bara stiftar lagar utifrån vad man tycker just nu. En utredning belyser flera olika problematiker och det kan sedan bli ett lagförslag, säger Kristina Alsér. 

Hon säger att hon har skapat sig ett nätverk genom åren.

– Jag har haft flera samordningsuppdrag för Länsstyrelsen om förenklingar och har skapat mig nätverk av människor inom myndigheter, näringsliv, regering och departement. Det här är något vi har pekat på länge och det är viktigt att fortsätta det arbetet. Att det just är mindre företag är roligt och det är många företag i Sverige som är små. 

"Viktiga för välfärden"

Det är dock inte kopplat till coronapandemin egentligen.

– Uppdraget har varit på gång länge och lång före coronakrisen. De små företagen är viktiga för välfärden och samhällsekonomin i stort. Det känns extra viktigt därför. 

Covid-19 skapar dock vissa problem för hennes arbete.

– Min arbetsmetodik går ut mycket på att få människor att mötas och träffas. Inledningsvis kommer det bli svårare och en utmaning.

Uppdraget gäller tills vidare. 

– Förhoppningen är att det ska ske under hösten, men det kanske kan bli i februari. Det blir en utredning för bokföringsdelen och en för förenklingsdelen. Jag kommer ha en expertgrupp tillgänglig från departement, myndigheter och näringslivet. Vi är precis i startgroparna nu. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt